Am comandat de la GearBest

By | January 6, 2016

GearBest este un site chinezesc în stilul dx.com, cu produse un pic mai interesante. Dacă pe dx.com comand mai degrabă adaptoare, folii și huse de telefoane și alte asemenea, aici am avut curaj să cumpăr ceva mai scump. Am comandat o cameră Xiaomi Yi.

Iată cum funcționează treaba. GearBest are depozite în mai multe țări, iar stocurile sunt unificate. Așa că atunci când comanzi un produs poți selecta din care depozit să ți se livreze: China, EU, US, Hong Kong sau Rusia. Atenție însă că în unele depozite prețul produsului este mai mare, iar din altele trebuie să plătești transport. Trebuie să găsești combinația care te avantajează între depozit, preț și taxă de livrare.

Despre action cam îmi place să spun că este mai bună decât un GoPro. Am dat 63$ pe ea, mai ieftin decât pe eBay sau oriunde altundeva. Deși probabil ar fi ajuns mult mai repede dacă o comandam din depozitul din EU, aici costa cam 70€, așa că am decis să mă zgârcesc și să o comand de la mama ei, din China. Totuși, am optat pentru o asigurare care mai costa 2$ în plus.

gearbest-xiaomi

În cât timp vine comanda?

Probabil că asta vă interesează cel mai mult. Eu am dat comanda pe 28 noiembrie iar coletul a părăsit depozitul pe 6 decembrie. Mi-a plăcut că în mailul pe care mi l-au trimis, au inclus și un AWB, dar și o poză cu coletul. Am mărit poza și chiar era coletul meu, cu numele meu și cu adresa mea. Am ridicat coletul de la poștă pe 21 decembrie. Cred că a venit cu 3-4 zile mai devreme, dar eu aveam mai multe produse de luat, așa că am așteptat să le iau pe toate deodată. Așadar, livrarea din China durează 3 săptămâni, posibil mai puțin dacă nu este o perioadă aglomerată a anului. Pentru cea din EU ar trebui să fie și mai rapidă.

Ce taxe vamale se plătesc?

Eu n-am plătit nimic. Am primit un aviz ca la oricare alt produs pe care l-am comandat până acum de pe eBay sau dx.com. M-am dus cu avizul la poștă, am ridicat produsul și aia a fost. Apoi am văzut că pe colet era declarată valoarea de 22$. Poate nu m-a întrebat nimeni de sănătate și din cauză că era destul de mic coletul, și ca gramaj, și ca volum. E posibil ca la colete mai voluminoase să nu stea treaba așa.

xiaomi-yi

În concluzie…

Puteți comanda fără frică de pe GearBest, atât timp cât cunoașteți produsul. Au foarte multe lucruri de calitate, inclusiv de la branduri mari precum Xiaomi sau Asus. Urmează un review pentru Xiaomi Yi 🙂

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

51 comentarii la “Am comandat de la GearBest

  1. Ciprian

    Si, o prima parere despre camera ? Ma tenteaza si pe mine, merita/nu merita, la o prima vedere.

    Reply
    1. Revo Post author

      Eu m-am documentat foarte mult înainte să o cumpăr și chiar mi se pare mai bună decât GoPro. O recomand cu căldură, face exact ceea ce ar trebui să facă. Senzorul este Sony, filmează 1080p la 60 fps, te conectezi la ea prin Wifi de pe telefon, știe time-lapse, slow motion și loop recording (ca să filmeze în trafic). Să-mi spuneți ce altceva vă mai interesează.

  2. Ciprian

    Eu vreau sa o folosesc la ski si pe bicicleta, ma intereseaza cum rezista la vibratii, cu ce accesorii vine si care sunt optiunile de cumparare pentru diverse adaptoare (ventuze, alte prinderi 🙂 ). Am un ContourGPS, din pacate a fost o alegere pe graba foarte neinspirata.
    Daca senzorul de pe Xiaomi este acelasi ca pe Sony HDR-AS 100, iti zic ca se apropie de GoPRO Hero 3. Am facut filmulete anul trecut cu GoPro Hero3 Black, cu Sony HDR-AS 100 si cu Contourul meu vechi, la Bansko (https://vimeo.com/120291362). Din astea 3 GoPro are cea mai buna imagine. Dar raportul calitate/pret e imbatabil probabil. Asteptam un review, mai ales ca este la oferta pe GearBest.
    PS: Ce alte chestii interesante ai gasit pe site ?

    Reply
    1. Ciprian

      Camera IP am pus-o si eu in cos (baby monitor 🙂 )

    2. Revo Post author

      Eu sigur o s-o comand în viitorul apropiat. 720p la 30$ e ultra-best-buy 🙂

    1. Revo Post author

      În primul rând voiam o cameră cu care să filmez în mașină. Dar cele de mașină nu au baterie și eu aș fi vrut s-o folosesc și ca action cam (la munte, pe bicicletă, prin apă). Şi cum consideram chestiile astea mai mult un moft, n-am vrut să dau banii pe două camere (pe care poate nu le-aș fi folosit). Așa că am decis s-o cumpăr pe aceasta în speranța că încap și capra și varza. Dacă se va dovedi ineficientă pentru mașină, măcar o păstrez ca action cam.

    2. Revo Post author

      Ce frumos, eu deja am două produse de la ei, cu camera de supraveghere ar fi 3. Cred că devin fanboy 🙂

    3. Ciprian

      Facem un FanClubXiaomi, momentan am doar bratara, sigur imi cumpar si eu ActionCamul, iar urmatorul telefon poate o sa fie un Xiaomi 🙂

  3. Marius

    Cica gearbest au si depozit in EU. De aceea nu sunt taxe, in mod normal ar trebui sa platesti toate astea.

    Momentan nu am facut comenzi de la ei, dar probabil voi lua telefonul de la ei. Zilele trecute am facut o comanda pe dx, insa, dar nu cred ca i-am prins intr-o perioada buna pentru ca nici acum n-au trimis spre Ro produsele. Si deja se face o saptamana si ceva.

    Reply
    1. Revo Post author

      Între timp mi-a explicat cineva pe Facebook. Au trimis coletul prin Belgia și din cauza asta nu a trebuit să mai plătesc taxe vamale 🙂

    2. razorsbk

      Ai ales tu sa trimita printr-o tara europeana ? intr-un comentariu se vehicula ca trebuie bifata o optiune special pentru a nu mai plati vama, dar care este acea bifa ?

  4. Codrin Alexandru Burla

    De vreo 2 luni comand si eu de acolo. E foarte ok site-ul, produsele sunt originale si sunt la pret de “China” aproape. Singurul dezavantaj este ca livrarea dureaza si peste o luna uneori (si din cauze postei noastre), dar este FREE. Mi-am luat un fitness band Xiaomi MI band cu 13 $ .

    Reply
  5. Dragos

    Si eu am comandat de 10 zile de la ei ceva. 15USD de test 3 produse “sa ii testez” . Via facebook am dat de ei cu o reclama platita de-a lor. Am primit la fel poza cu pachetul si un tracking number de posta suedeza. Il astept la posta romana sa ajunga 🙂

    Reply
  6. C

    Ca alternativa, probabil ceva mai slaba puteti sa incercati SJCam. E si o firma care se ocupa de import in RO, foarte okay (mi-au dat camera de test sa o folosesc, fara obligatii pana a venit marfa).
    Primiti garantie si factura.
    Avantajul la SJCam este ca vine cu o multi de accesorii in pret.

    http://www.sjcam.ro/

    Reply
  7. Daniel

    Mi-am luat la inceputul lui decembrie un tv box cu android si o minitastatura. Comanda data duminica dupa amiaza la depozitul din UE. Am ales livrare cu DHL, care a fost gratuita. Marti dimineata am primit mesaj ca produsele vor fi livrate precum si AWB. Miercuri la ora 11 m-au sunat de la DHL iar la ora 15.00 aveam coletul livrat la usa.
    In concluzie, mi se pare ca merita cei 1-3 euro in plus daca iau din depozitul UE (din pacate nu se gasesc toate produsele care sunt si in depozitul din china) pentru ca se misca foarte repede.

    PS. Multumesc Ciprian pentru pontul cu camera auto

    Reply
  8. Dan

    Pentru ca si eu am cautat informatii despre gearbest, o sa va impartasesc si eu experienta mea placuta despre acest site. Am facut comanda in 3 martie din Londra(am zis ca e mai aproape si nu platesc taxe) iar in 24 de ore deja era cu statusul Manifest Generate, Parcel Data received . In 7 deja era United Kingdom, In Transit, Parcel received in OWE London warehouse, din 11 pana in 17 a calatorit cu posta maghiara si am prins Ziua Ungariei cu doua zile libere iar Posta Romana s-a intrecut pe sine, din BSI Bucuresti a facut o zi si un pic pana la Nasaud, serviciu de care am ramas placut impresionant. Nu m-am grabit, prin urmare perioada 3-22 martie cred ca e un timp bun. Am comandat din EU Warehouse si plata a fost prin paypal. Taxa transport 6,4 dolari. Au urmat comenzi din China de care sunt foarte multumit. Taxa transport zero. Au venit pana in 16 zile(lucreaza si sambata si duminica). Au venit direct la posta din oras( nu la vama), si am avut comenzi sub 10 dolari si peste 10 dolari care cica sunt supuse taxei vamale. Eu nu am platiti nuimic! Toate au fost prin posta maghiara. Prin urmare am ajuns sa cumpar mai usor din China decat din Romania si mult mai ieftin 🙂

    Reply
  9. Michel

    La mine nu mai apare sa selectez posta ungara cand fac comanda la gearbest , voua va apare?

    Reply
  10. Adrian

    Salut am comandat si eu de pe gearbest.com brățara xiaomi mi band 2. Am plătit cu cardul si am ales la shipping method (flat rate auto free + asigurare si tracking number. Pe site produsul spune ca se livrează de pe data de 30 Iunie. Vroiam sa va întreb cam in cât timp ajunge (eu zic 30 Iulie așa anticipez poate mai devreme poate mai târziu ? Coletul va ajunge la posta vamala din localitate din câte am înțeles. Din câte stiu eu posta vamala in Constanta este pe bulevardul Tomis dacă nu ma înșel cei din Constanta pot confirma/infirma. Am înțeles ca trebuie sa plătesc si TVA 20% din produsul pe care l-am comandat dacă sunt alte “reguli” /schimbări sa îmi spuneti. Nu am mai comandat de pe acest site pana acum

    Aceasta este brățara

    http://m.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html

    Aștept răspuns

    Cele bune

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, mie mai degrabă mi-au venit mai repede coletele decât să depășească perioada. Eu n-am plătit niciodată TVA. În mod normal nu ar trebui să se plătească, pentru că GearBest are depozite în UE și când trimite produsul, îl trimite din depozitele din UE.

    2. Adrian

      Mersi de răspuns …asa cum am spus produsul pe care l-am cumpărat nu se afla pe stoc (e presale ) de asta nici nu a apărut opțiunea sa pot selecta depozitul. Pe site scrie ca produsul se livrează începând cu 30 Iunie (daca am ales țara de livrare România înseamnă ca il vor trimite din depozitul UE ? Altceva vroiam sa te întreb când primești AWB (in momentul când produsul pleacă de la ei in cazul de fata 30 -31Iunie. Atunci ai trimis acel email celor de la posta vamala ? Coletul va ajunge la posta vamala sau posta “de cartier” /zona ? Am văzut pe site ca ei recomandau sa scrii adresa in engleză ca sa le fie mai ușor ceea ce am si făcut ..e bine ? Am scris si la mesaj ca este “cadou” sa declare o suma mai mică (pentru taxele din țara ). O zi buna

    3. Adrian

      Mai răspunde-mi la o întrebare daca se poate ce le-ai scris celor de la posta vamala? (sa scriu si eu când trimit ăștia AWB si poza cu acel colet

    1. Revo Post author

      Ah, mi-am luat și eu Yi dashcam de vreo 2 luni, dar mi-a fost rușine să mai zic. Că n-am avut timp nici măcar să pun review-ul cu action cam-ul pe care l-am cumpărat anul trecut :”>

    2. Madalin

      @Revo – si e totul ok cu dashcam-ul? Am auzit ca unele ar avea niste probleme cu caldura, defocalizeaza. Plus calitatea difera, parca nu este aceeasi camera. 🙂

    3. Revo Post author

      Eu am chinese version și e în regulă. În principiu nu o las în parbriz când parchez mașina dar s-a mai întâmplat să o uit inclusiv când era foarte cald afară. Defocalizarea este permanentă sau doar cât timp se încâlzește? La calitate la ce te referi, că diferă față de ce anume?

      Eu n-am observat probleme, dar în ultimul timp nu prea m-am mai uitat la clipuri. O să mai arunc un ochi 🙂

  11. Johnny BeGoode

    Si eu am facut multe comenzi de la Gearbest, ce-i drept de valoare mica (max 15 USD) si toate au venit prin posta Belgiana si mi le-a adus postasul acasa. Abia ieri am comandat un telefon la care mi-au pus o factura de 19,99 USD si l-au trimis prin CZ Post. Sunt curios unde va veni…

    Reply
  12. SL - V.D.

    Am cumpărat eu de la GearBest un telefon Ulefone Future cu 215 euro. L-au expediat repede, am plătit la DHL transport și în 6 zile a ajuns la mine. Problema e telefonul și returul : se mișcă bine, materiale bune prin el dar camera e proastă ( nu e de 16 mp, sub un Sammsung J5 care o are numai de 13 și e mai bună, plus că e mai ieftin) și bateria e varză (nici nu se poate înlocui), nu ține decât 16-22 ore utilizare normală. Le-am spus problemele și au zis să-l trimit în China pe banii mei, ei nu decontează nimic, și îmi dau altul la fel sau alte produse de banii ăia. Deci plătești drumul de 3 ori (de două ori până în CHINA) și stai fără telefon în timpul ăsta și ești la mâna lor dacă marfa e nașpa și nu știi dacă primești ceva mai bun. De banii ăia luați un telefon de la o firmă din Romania (măcar îi găsești mai ușor și îi poți reclama peste tot) și nu ai atâtea complicații cu GearBest și China. Eu unul nu cred să mai fac afaceri cu GearBest și o să le spun tuturor că de ai o belea cu ei, ai mult de lucru…. Poate au și lucruri bune dar la retur și garanție au grijă să te fakă. Aprecierile consumatorilor despre produsele lor sunt alese pe sprânceană, deci nu sunt reale și să nu uităm: au o grămadă de postaci care îi laudă în schimbul unor produse și beneficii. Mare atenție!

    Reply
  13. Gelu BV

    În general GEARBEST sunt serioși. Atenție mare ce comandați, ei aranjează și sortează părerile consumatorilor și sunt prea subiectivi. Interesați-vă bine deoarece mulți îi laudă contra unor produse sau puncte(bani) primite cadou. NU cumpărați porcării sub 4 stele, netestate și chiar ULEFONE. Firmele de telefonie MIUIși Ulefone și altele au aceeași mamă dar tați diferiți. Şi toți sunt ŢEPARI. Produsele chinezești nu toate sunt de calitate și de regulă NU SE RIDICĂ LA NIVELUL SPECIFICAŢIILOR TEHNICE.!!!!!

    Reply
  14. Gabriel P.

    Salut,
    Eu am cumparat mai multe lucruri de la GearBest de-a lungul timpului dar acum m-am lovit pentru prima data de o problema de garantie si chinezii refuza sa o repare pe costul lor.
    Am cumparat un smartband de 22 de dolari care a mers cca. 4 zile apoi a murit senzorul de pasi. A ramas doar un ceas care masoara, discutabil, pulsul si tensiunea.
    Chinezii imi propun acum fie sa-mi dea 6 dolari si sa tin ceasul, fie sa-mi trimita unul nou, dar sa le mai dau 14 dolari.
    Asa ca, atentie, garantia nu exista in realitate!

    Reply
    1. Revo Post author

      La chinezi totul se negociază. Eu zic că dacă pui un pic presiune pe ei până la urmă îți vor face pe plac. Acum depinde și cât de mult ești dispus să te agiți.

  15. Doru Anton

    Am o problema cu garantia la Gearbest. Am comandat de pe site si am primit telefonul Xiaomi 5s plus in decembrie 2016. In iunie 2017 s-a defectat. Dupa discutii cu suport tehnic Gearbest am trimis telefonul in Shenzeng(china). Acolo au constatat ca nu il pot repara. Solutia lor a fost sa-mi returneze 200 $. Dupa citeva discutii cu suport tehnic au zis ca maximum ce-mi pot oferi e 220$ adica jumatate din valoarea de achizitie intrucit eu l-am utilizat jumatate de an iar garantia era 1 an. Asadar eu nu va recomand Gearbest intrucit nu veti primi in garantie un alt produs in caz ca al vostru nu se mai poate repara. Mai incerc sa vad alte cai prin care sa-i detemin sa-mi returneze un alt telefon dar sansele sunt minime.

    Reply
    1. Revo Post author

      În China, garanția este un concept abstract. Eu m-am ferit totuși să cumpăr chestii care depășesc 100$ de pe GearBest. De curiozitate, cât a costat trimiterea telefonului pănă în China?

    2. Mihai

      Nu recomand gear best,am comandat cv pana in 15dolari ca test pe 10ianuarei si nu a ajuns nici azi
      Traking ul imi arata ca a intrat in tara pe 31ianuarie dar nu a ajuns
      Asa ca atentie la tepe

    3. Revo Post author

      O să ajungă. Problema este la vama noastră, d-aia durează așa de mult.

  16. Cami

    Buna. Am comandat de pe gearbest si mi-au trimis mail cu un shipping number AT15115343494700 si imi zic ca metoda de livrare e DHL, dar nu am putut sa verific deoarece acesta nu este un avb de la DHL. Ma poate ajuta cineva cu ceva pareri? Multumesc

    Reply
    1. Vlaicu Cristian-Giovani

      E posibil sa trimita un colet mai mare in Anglia si de acolo sa-l “rupa” in colete mai mici pentru Europa…

  17. Adrian

    Salut am si eu nevoie de un sfat , in august am platit prin pay pal pentru un telefon , la Gearbest ,care nu a ajuns nici pana acum am avut ceva discutii cu ei in care promiteau ca in doua trei zile imi returneaza banii ceea ce nu sa intamplat ,am deschis caz in paypal contra lor ,nici de aici nici un rezultat , ce ma sfatuiesti sa fac ca sa imi pot recupera banii? Aug 19, 2017 09:50:54 AMOrder number: WW1708190950547464

    Reply
    1. Giovani

      Gearbest “percuteaza” mai greu la refund-uri, dar pana la urma eu zic sa se rezolva. Mai ales daca ceri banii in GB wallet.

  18. Adrian

    figureaza ca a plecat de la posta nl si de atunci nimic nici o informatie

    Reply
  19. Giovani

    E cu full tracking? Daca ada, asa am si eu un colet intrat pe 12 dec in tara si nimic, nici macar la BSI nu apare

    Reply
  20. Ila

    Am comandat o imprimanta 3D de pe acest site „gearbest” si nu am primit nimic. Nu exista coleratii intre transportator care scrie ca a ajuns la Sibiu, dupa care ca am fost sunat in cinci zile diferite si nu am raspuns, iar cei de pe site imi spuneau ca inca nu a plecat produsul ca in final sa ma anunte ca produsul a fost returnat si ca imi dau mai putini bani decat am dat eu pe imprimanta initial scazand normal transportul si asigurarea . Le-am spus ca nu este vina mea si sa faca dovada ca marfa a fost expediata iar ei mi-au raspuns intr-un final ca din cauza vamei care nu primeste astfel de produse a fost returnata imprimanta. D.p.m.d.v. au facut o afacere buna pt. ca m-au pacalit cu transportul 15$ si asigurarea 6$, iar acum vor sa-mi dea cu 2.99$ mai putin decat pretul platit pe imprimanta, asa ca sunt tari chinezi la afaceri. Bafta !

    Reply
  21. Ana-Maria

    Buna! Se poate deconta un telefon cumparat pe firma daca pretul produsului de pe factura este in dolari? Bineinteles le-am lasat datele de facturare celor de la Gearbest si au spus ca imi vor trece pe factura. Tel este cumparat din Europa G-W-4 cu priority line (2-4 business days)

    Reply

Spune-ți și tu părerea: