Am montat un range extender în apartament ca să am wifi în mașină

By | December 15, 2021

Nu neapărat pentru că aveam nevoie, ci pentru că am vrut să fac un test. Ideea mi-a venit când tatăl meu m-a întrebat cum ar putea să conecteze mașina la WiFi pentru actualizarea hărților de la navigație. De curând am instalat la noi în apartament un router nou pe WiFi 6 și știam de dinainte să-l cumpăr că acesta nu are emisia așa de puternică precum cel vechi. Uneori recepția e cam palidă chiar și în dormitor. De fapt nu ar fi palidă pentru un om normal, ci doar pentru exigențele mele 🙂

Routerul este în sufragerie, sufragerie care este cu fața spre o stradă. Dormitorul este pe partea cealaltă a blocului, cu fața spre altă stradă și spre mașină. Anyway, am vrut să văd dacă pot să-i extind raza de acțiune de la etajul trei până în parcare.

Așa că am pus mâna pe un Tenda A21 și l-am băgat în priză. E un range extender dual band pe care scrie că acoperă până la 275 mp. Deci o viluță. L-am băgat în priză în hol (la mijlocul drumului între sufragerie și dormitor) și l-am configurat.

BTW, configurarea a fost foarte rapidă. Setezi o parolă de logare la Range Extender, apoi selectezi ce rețea vrei să extinzi, dai numele noii rețele și aia a fost.

Interfața Range Extender-ului este destul de simplistă. Îți arată ce dispozitive sunt conectate, poți seta modul de funcționare între “range extender” și “access point” , poți selecta dacă să-ți afișeze rețele separate pentru 2.4 GHz și 5 GHz și cam atât. Singurul lucru pe care mi l-aș fi dorit în plus ar fi fost ca pagina de administrare să fie mobile friendly. Am rezolvat ținând telefonul în “landscape”, old school 🙂

Iată și două teste de viteză. Ambele făcute în dormitor, stând pe pat. Primul este pe wifi-ul routerului, al doilea este prin range extender.

Revenind la ideea cu mașina. Dragi bărbați din lumea întreagă, acum știți care e soluția când mai faceți câte o glumă proastă cu soția sau când uitați de vreo aniversare. Dacă tot dormiți în mașină, măcar să meargă YouTube-ul 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Am montat un range extender în apartament ca să am wifi în mașină

  1. Ovidiu

    Dacă nu ai semnal puternic în dormitor deoarece este prea departe de router sau sunt prea mulți pereți între router și dormitor recomand să te conectezi la emisia de 2.4 GHz a router-ului in locul celei de 5 GHz. Vei avea o viteză mai mică însă consistentă și semnal puternic.

    Reply
    1. Revo Post author

      Despre 2.4 GHz este vorba în articol, că 5GHz nici nu iese din sufragerie 🙂

  2. SirNeo

    Raspuns pt tatal tau: Face hotspot pe telefonul mobil si are WiFi pentru update-urile navigatiei

    Reply
    1. Revo Post author

      @SirNeo: Așa l-am sfătuit și eu prima dată. Dar este mai ușor pentru el să se conecteze la un Wifi direct decât să stea să facă hotspot.

      @CatalinR: Nu există mașină cu hărți la zi. Chiar și cele cumpărate de noi (cum este și cazul lui) au hărți vechi de câteva luni. Plus că și ulterior trebuie actualizate cu regularitate.

    2. CatalinR

      Marian, eu am glumit 🙂
      Cea mai utila chestie este sistemul multimedia android auto sau apple carplay.

  3. Ovidiu

    Se poate conecta prin MirrorLink cu telefonul la mașină și folosește Google Maps pentru navigație.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: