Lidl are azi în ofertă produse pentru smart home care pot fi conectate la aplicația Philips Hue sau la Google Home

By | December 9, 2021

Iată un lucru interesant. Lidl are începând de astăzi în ofertă mai multe produse Smart Home care funcționează pe protocolul ZigBee. ZigBee este același protocol low power pe care se bazează și Philips Hue. Citind mai multe pe internet am aflat că în aplicația Philips Hue se poate adăuga cam orice dispozitiv pe ZigBee. Deci și aceste produse de la Lidl.

Așadar dacă aveți un Philips Hue Starter Kit cu bridge și nu vă îndurați să cheltuiți mai mulți bani pe becuri Hue, puteți lua becuri de la Lidl. De exemplu un bec Philips Hue de 9W și 806 lumeni costă 100 de lei, pe când becul similar de la LIDL costă 50 lei.

Diferența este și mai mare în cazul prizelor. O priză Philips Hue este minim 150 lei, în timp ce o priză smart Silvercrest de la Lidl este 60 de lei. M-am uitat pe specificațiile ei și este destul de serioasă. Rezistă la 16A și maxim 3.8 kW, deci un aparat electrocasnic mai serios cum ar fi un convector ar trebui să nu îi pună probleme.

În ofertă mai este este și o plafonieră cu LED de 22W. Măricică, are un capac semitransparent, pare mișto pentru decor sau lumină ambientală, dar parcă la 240 lei nu mă face să zic “shut up and take my money”.

Lidl are și propriul gateway cu Zigbee la un preț foarte bun dacă doriți să vă construiți toată infrastructura de Smart Home în jurul aplicației de smartphone Lidl Home. Evident, dacă vreți neapărat puteți conecta și becuri Hue la gateway-ul Lidl, but why would you? Problema pe care o văd eu aici este că produsele acestea de smart home nu sunt permanent în oferta Lidl. Deci dacă vă decideți peste o lună că ați mai vrea un bec, ghinion. Va trebui să așteptați următorul sezon 🙂

produse lidl smart home

Bineînțeles, toate produsele funcționează și individual, doar cu aplicația Lidl Home. Și ca orice produs de acest gen, poate fi integrat în Google Home.

UPDATE: No they don’t! Am cumpărat o priză și un bec și am testat. Dacă vreți să le folosiți trebuie neapărat cumpărat bridge-ul.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Lidl are azi în ofertă produse pentru smart home care pot fi conectate la aplicația Philips Hue sau la Google Home

  1. Red

    Becurile cu Zigbee de aici, de exemplu, se pot conecta la Google Home doar prin aplicatie, fara un gateway fizic?

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, mai mult ca sigur că se poate. Dacă te duci în Google Home > Set up new device > Works with Google, vei găsi listat și Lidl Home la servicii.

    2. Cristi U

      Dacă becul e zigbee ai nevoie de gateway ca să-l controlezi din telefon sau cloud.

    3. Revo Post author

      UPDATE: Cristi are dreptate (thanks, Cristi!). Nu merg fără gateway. Le-am cumpărat acum și am testat.

  2. Adrian

    Produsele de la Lidl se pot comanda de la ei si daca nu sunt in oferta prin seriviciul clienti.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: