Am primit un aviz de la Pink Post și am mers în Narnia după el

By | July 13, 2021

La sfârșitul lui iunie am primit acasă un aviz de la Pink Post. Știam că Pink Post sunt cei care duc corespondență pentru mai multe firme (plicurile cu facturi de obicei), dar habar n-aveam de ce mi-ar trimite un aviz. Evident, pe aviz nu scria cine este expeditorul. Așa îți dai seama că cine a scris avizul ăsta n-a primit în viața lui corespondență.

Am încercat să dau un telefon, să văd de la cine este avizul, evident că nu a răspuns nimeni la numărul de telefon. Pe site nu au tracking de AWB. Din ce am citit pe internet, Pink Post pare un fel de Poșta Română, dar pe roz.

În fine. Unui om normal nu i-ar fi păsat. Dar pentru că sunt prea curios pentru propriul meu bine, am zis să trec să văd despre ce este vorba când am drum prin Militari (nu mai stau în S6). Pe lângă asta, citisem că unii ar fi primit plicuri de la ANAF prin Pink Post. Nu mi s-a părut normal ca ANAF să trimită corespondență printr-o firmă privată, dar în România orice este posibil, așa că am zis să verific.

Așa că într-un drum prin zona Apaca, am parcat mașina la AFI și am zis să mă duc pe jos până la Pink Post să văd cine este atât de zgârcit încât nu are bani să-mi trimită un plic, ci mă pune pe mine să vin pe jos să-l iau.

Proastă idee. Am nimerit într-o zi caniculară, iar sediul Pink Post este în fundul Apăcii. Eu habar n-aveam că Apaca este atât de mare. Nici nu știam exact ce se mai întâmplă cu Apaca. Tot ce știam este că în clădirea dinspre Vasile Milea se găsesc costume la prețuri bune. Tot mergeam și tot mă afundam ca Alice în Țara Minunilor. Sunt sute de business-uri acolo. Tipografii, garaje, fabrici de confecții, tot tacâmul. Plin de curieri de la Glovo care se mișcau brownian, pentru că în Apaca sunt și o mulțime de restaurante din gelul celor care există doar pe Glovo sau Food Panda. Cred că eram singurul cu pantaloni lungi și cămașă pe o rază de un kilometru. Se uitau toți ca la maimuță, că m-au mirosit ușor că nu sunt de acolo.

În fine, am ajuns în fundul Apăcii (adică aici) și am dat de o clădire care arăta ca o autogară dintr-un oraș de provincie.

N-ai cum să vezi ce se întâmplă după termopanul ăla, așa că imediat ce am deschis ușa m-a întâmpinat vocea suavă a tipei de la ghișeu care mi-a aruncat un “eaștepteați afară vă rog!”. În fine, am așteptat în soare. Am intrat în cutiuța de termopan, am încercat o glumă cu tipa de la ghișeu. M-a privit cu ochii pe sub sprâncene și mi-a dat plicul.

Era un plic de la BCR care mă anunță că nimic. E o situație a unui cont pe care-l am la ei. Mi-l trimit anual și de regulă vine în cutia de scrisori. Nu știu de ce acum a trebuit să mă duc până în fundul Apăcii după el. Mulțumesc mult, BCR!

Un lucru este clar: am scris acest articol ca să vă spun că dacă primiți vreodată vreun aviz de la Pink Post, nu vă duceți după el. Nu merită.

Share pe Facebook

Un comentariu la “Am primit un aviz de la Pink Post și am mers în Narnia după el

  1. CatalinR

    Am primit si eu acum o luna un aviz de la pink post si nu m-am dus sa il iau.
    M-am uitat pe ghiseul.ro sa vad daca sunt ceva modificari si am vazut o taxa suplimentara de gunoi (sector 2).
    Am platit-o online si sanatate, Sper ca pentru acea taxa era instiintarea.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *