Am testat noul cont My Orange

By | March 2, 2018

Contul Meu Orange a devenit acum My Orange. Am testat și eu noua interfață, atât pe desktop, cât și aplicația nouă. Iată principalele avantaje:

 • Variantă responsive pentru browsere mobile;
 • Selecții și filtrare fără reîncărcarea paginii;
 • Meniu special cu accesorii pentru telefonul pe care îl folosești;
 • Aplicație nouă de Android și iOS;
 • Meniu principal mult mai bine poziționat pentru aplicația Android

Pe desktop, interfață nouă îmi pare per total mai arătoasă, dar și mult mai condensată. Iar acum există și o variantă pentru browserele mobile, care este responsive. Ca funcționalitate, primul lucru bun pe care l-am observat a fost că acum pagina nu se mai reîncarcă după fiecare selecție. E un mare câștig, pentru că face ca toată experiența să pară mai rapidă și mai fluidă.

Din punct de vedere al design-ului, apreciez că tab-urile din dreapta meniului sunt mai bine ordonate acum și că sunt dispuse simetric. Înainte, tabul de “Plătește factura unui prieten” era pus acolo de parcă cineva îl adăugase în ultimul moment. Sau cel puțin așa se vede pe rezoluția mea.

contul meu orange

În noua interfață este mult mai multă informație chiar pe prima pagină, însă eu consider mai util așa. Prefer să le am pe toate în fața ochilor, decât să stau să caut printre tab-uri. Desigur, nu este obligatoriu ca toată lumea să fie de acord cu mine.

contul meu orange vechi

Ca noutăți, în partea din dreapta sus, acum a apărut un buton discret de “history”, iar “adaugă internet mobil, internet fix, TV “, au fost grupate într-un singur tab. Mi-a plăcut tab-ul de “Reîncărcare PrePay”, unde poți selecta între “minute”, “internet” și “roaming” pentru a face o comparație între câte minute sau câți MB ai primi pentru aceeași sumă cu care ai vrea să reîncarci.

După ce adaugi un număr, interfața arată ca mai jos. În partea dreaptă, tab-ul “Telefonul meu” va arăta pentru clienții postpaid toate accesoriile disponibile în shop, fără a mai face filtrări.

interfata noua my orange

La “Consum și facturi” beneficiile sunt împărțite pe categorii, între “date”, “minute” și “credit”. Apoi în subsolul acestei pagini este și desfășurătorul cu apeluri.

interfata my orange

Și aplicația de Android/iOS a primit un redesign, iar numele i-a fost schimbat în “My Orange”. Primul ecran oferă cam aceleași informații. Însă îmi place că la cea nouă meniul a fost mutat din partea stângă sus, în partea de jos și aranjat pe orizontală. Astfel devine mai ușor de accesat cu degetul opozabil, mai ales la telefoanele cu display mare.

În zona de sus au rămas doar butoanele pentru accesarea inbox-ului și pentru notificări. Iar restul funcțiilor care erau în meniul vertical pot fi accesate acum apăsând butonul “Mai multe”. Din secțiunea “Alege număr”, poți adăuga mai multe numere pe care le administrezi și poți alege pentru care dintre ele să îți afișeze aplicația toate detaliile. La “Tarife și opțiuni”, “Detalii Convorbiri”, “Beneficii” și “Servicii” bănuiesc că știi despre ce este vorba. La “Cool de la Orange” am găsit toate aplicațiile lor, Orange TV, Qualitest, Help-ul și harta cu acoperirea.

Cam acestea sunt secțiunile la care am avut acces în perioada cât timp am testat versiunea beta a interfeței. Aplicația pentru desktop Mi s-a părut intuitivă și mi-a plăcut că am găsit rapid toate informațiile pe care le căutam. După cum spuneam, AJAX-ul acela care face ca pagina să nu își mai dea refresh m-a câștigat din prima de partea lui. La aplicația de Android mă bucur că meniul a fost mutat în partea de jos. Dacă aș vrea să fiu cârcotaș, singurul lucru pe care l-aș reproșa ar fi inconsistența în folosirea diacriticelor. Unele meniuri le au, altele nu.

În concluzie, dacă sunteți clienți Orange, sfatul meu este să descărcați aplicația nouă sau să o actualizați pe cea deja descărcată. Vă recomand să vă înscrieți și voi la următoarea perioadă de testare, care va fi pentru secțiunea Reîncărcarea Prepay din My Orange.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Am testat noul cont My Orange

 1. Marius

  Merge foarte prost aplicatia; din 1 martie nu a mai actualizat cronos-ul

  Reply
 2. Luca Dorel

  In contul meu e un haos total. Nu stiu ce s-a incurcat de cand a devenit my orange. Nu pot accesa contul.

  Reply

Spune-ți și tu părerea: