Antidotul la #metoo

By | October 19, 2017

De câteva zile citesc cu tristețe postările de pe hashtag-ul #metoo și sper să am cât mai puține cunoștințe care au trecut prin astfel de întâmplări.

Unele povești sunt atât de nasoale încât mă fac și pe mine să simt ciudat.

Părerea mea este că dacă din cauza acestei campanii e dat afară măcar un creativ care se crede semi-zeu sau un profesor libidinos, e de bine. E un început.

În altă ordine de idei, văd că scuza macho man-ilor e pe principiul: “credeam că nu înseamnă de fapt da…”.

Fetelor, iată antidotul:

Să le acordăm prezumția de nevinovăție și să presupunem că în inocența lor, ei cred că “nu” înseamnă “da”. Dar “nu + spray lacrimogen” înseamnă cu siguranță “nu”.

Mi-ar plăcea ca la finalul zilei acești gigoloi să se întâlnească în grotele de unde vin, cu fețele roșii, cu ochii în lacrimi, și să-și plângă de milă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Antidotul la #metoo

  1. Ioan Dreghici

    Din pacate e o situatie urata care se perpetueaza de f. mult timp si care nu cred ca poate fi eradicata vreodata .
    E practica celor care au putere , bani si care cred ca acestea le permit sa le faca ( agresiuni sexuale ) fara sa dea socoteala .
    E practica acelor prost crescuti si badarani care cred ca un gest sau o gluma (proasta) e permisa .
    E slabiciunea societatii care a minimalizat efectul agresiunilor sexuale de acest fel si astfel femeilor le-a fost mai greu sa spuna ce au patit de frica sa nu fie tot ele declarate vinovate .
    O parte ( mai mica ) din vina este a femeilor care au tolerat acest santaj gandindu-se ca beneficiile sunt mai mari decat agresiunea in sine dar care au facut ca alte femei sa sufere in continuare !?
    Pana cand femeile – toate nu doar cateva – nu vor fi intransigente cu acest fenomen si societatea sa le sustina nu se va eradica acest fenomen .

    Reply
    1. Revo Post author

      De eradicat nu se poate. Dar măcar atras atenția și lucrat la mecanisme de protecție pentru femei. Să știe că au unde să se ducă și cu cine să vorbească în caz că pățesc ceva neplăcut, și, mai ales, să nu le fie frică să vorbească.
      La noi problema este și mai gravă, pentru că suntem o țară est-europeană și venim din comunism, unde bărbatul era jupânul.

  2. Ioan Dreghici

    Sa nu ne blamam singuri fiindca si in Occident se intampla aceste lucruri .

    Reply

Spune-ți și tu părerea: