Poți testa gratuit primul cinematograf VR din România până duminică

By | October 20, 2017

Nu știu cum am omis acest lucru până acum, dar în Veranda Mall funcționează încă din iulie un cinematograf VR. Se numește The VR Cinema, și este fratele mai mic al celui din Amsterdam. Ieri am încercat și eu experiența pentru prima dată.

Cinematograful VR diferă un pic față de cel clasic. În cazul de fața, sala este luminată, iar spectatorii se așează pe niște fotolii care se rotesc. Partea tehnică este asigurată de căștile de realitatea virtuală de la Samsung (Gear VR) și căști audio de la Sony.

cinematograf vr romania

Eu am urmărit “The Land of Salt and Fire“, un documentar de 6 minute, realizat de Jenna Priog, o producătoare de film de la The New York Times, nominalizată la Emmy. Documentarul este filmat în Etiopia, și arată cum își câștigă existența localnicii care exploatează sarea din deșert.

Din punct de vedere video, nu se apropie de calitatea unui film 4K, dar experiența este cel puțin interesantă. Mi-a plăcut că documentarul avea și subtitrări pe alocuri, iar sunetul bine spațializat te forța să te întorci cu scaunul în direcția subtitrărilor. În acest fel te bucurai de tot peisajul și nu rămâneai îndreptat cu privirea într-un sigur loc, așa cum ai fi obișnuit din cauza cinema-ului clasic.

vr cinema bucuresti

Apropo de căștile VR, părerea mea este că deocamdată nu există destul conținut care să justifice achiziția unei căști VR portabile (gen Gear VR). Toți cei care au cumpărat-o ziceau că zace într-un colț nefolosită. Așa că dacă te atrage tehnologia, mai bine vizitezi periodic un cinema VR, decât să-ți cumperi casca. În mod normal, prețul unui bilet este 25 de lei, pentru 30 de minute.

Ca urmare a colaborării dintre The New York Times, VR Cinema și The Power of Storytelling, până duminică poți vedea gratuit la The VR Cinema următoarele filme:

  • Under a Cracked Sky – 9:47 min
  • Great Performers LA Noir (together) – 4.37 min
  • The Displaced – 11:12 min
  • The Fight for Falluja – 11:08 min
  • The Land of Salt and Fire – 6.09 min
  • The National: Something Out of Nothing – 12:16 min

Vă recomand să încercați experiența, este interesantă. Iar documentarele sunt filmate folosind clipuri și tehnică diferită, adaptată în funcție de scenariu. Eu vreau să văd și “The Fight for Falluja”, care te pune practic în tranșee în Irak, alături de alți soldați.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: