Care este aplicația mai bună pentru plata parcării în București? Parking Bucuresti sau Amparcat?

By | October 18, 2023

Nicușor tocmai a relansat aplicația Parking Bucuresti (și pe iOS) pentru plata parcării. Aplicația era disponibilă de mult timp, însă era greu de folosit, așa că eu preferam să f0losesc aplicația AmParcat și să plătesc un mic comision. Bucureștiul are acum deci două aplicații prin care se poate face plata parcării. Care este mai bună? Depinde…

Parking Bucuresti

Acum aplicația Parking București este și ea la fel de ușor de folosit precum AmParcat. Practic este o aplicație cu totul nouă față de cea dezastruoasă din trecut.

Aplicația are localizare, deci te găsește rapid pe hartă, îți arată zonele în care poți parca, poți plăti prin card sau prin SMS, poți încărca în avans cu credite pentru a nu autoriza câte o tranzacție de fiecare dată și poți plăti și în avans pentru 2 sau 3 ore. Poți plăti și fără să îți faci cont și poți plăti simultan pentru mai multe mașini.

Avantajele Parking Bucuresti majore sunt două. În primul rând parcarea este mai ieftină dacă o plătiți prin Parking București. 5 lei în loc de 5.95 lei. Practic la cinci parcări aveți una gratis 🙂

În al doilea rând, poți plăti în avans pentru trei ore cu prețul de 15 lei. Din câte îmi aduc aminte, după două ore, AmParcat îți cere preț mai mare pentru a treia prelungire. Deci la aceea, în caz că ai de plătit trei ore, un workaround ar fi să nu prelungești ci să lași parcarea să expire și apeși din nou “park” pentru o oră, ca și cum tocmai ai parca acolo.

 

Dezavantaje Parking București? Eu am instalat-o în week-end când tocmai o anunțase Nicușor și tocmai parcarea pentru care voiam să plătesc (pe strada Dionisie Lupu) nu apărea pe hartă. Era marcat pe jos, era pancarta albastră acolo, dar în aplicația Parking București nu exista acel spațiu definit. Teoretic, din moment ce tariful este unic acum, nu ar trebui să conteze unde dai check-in atât timp cât plătești parcarea. Practic… nu știu cum verifică echipa de pe teren. Dacă au o bază de date pe tot Bucureștiul este ok. Dacă verifică strict pe acea bucățică și numărul de înmatriculare nu figurează acolo, am zis să nu iau amendă. Mă aștept însă ca acest inconvenient să fie rezolvat în timp.

Amparcat

Amparcat are mai multe avantaje. În primul rând, este actualizată foarte des. Apar rapid zonele noi de parcare cu plată în aplicație. Nu am avut niciodată vreo problemă de când o folosesc. Trimite notificări atunci când expiră parcarea și poți prelungi ușor de acolo, totul merge bine.

În al doilea rând, aplicația își propune să fie un hub pentru servicii conexe pentru mașină. Poți salva aici datele despre RCA-ul mașinii, despre ITP, Rovinietă, CASCO, iar aplicația îți trimite notificare când sunt aproape de data de expirare și îți oferă posibilitatea de a reînnoi RCA sau CASCO.  Poți salva și data de valabilitate a extintorului, a kit-ului medical și a permisului de conducere și vei primi notificări atunci când sunt aproape să expire. Ai în aplicație și o listă cu stațiile ITP din zonă, stații de încărcare pentru mașini electrice, vulcanizări, spălătorii și service rapid.

În al treilea rând, dacă plătești parcarea și peste 5 minute îți dai seama că trebuie să pleci, poți opri contorul de timp din aplicație și pentru restul minutelor rămase, aplicația Amparcat îți dă banii înapoi sub formă de credite. Sigur, nu primești înapoi suma 1:1, dar măcar primești ceva. E un bonus bun.

În plus, uneori mai oferă bonusuri în aplicație sau diverse beneficii. De exemplu acum văd că oferă un bonus celor care plătesc prin Revolut Pay.

Dezavantaje? Evident, costul mai mare cu 0.95 lei în plus per parcare, pentru că aplicația percepe un comision pentru a se susține. În afară de asta, recent au integrat și posibilitatea de a juca la Loto prin această aplicație și uneori te bat la cap cu notificările. Pot fi dezactivate, dar inițial nu se putea.

În concluzie ambele aplicații își fac bine treaba. Depinde ce este mai important pentru fiecare utilizator în parte. Dacă vreți să plătiți mai puțin sau știți că o să stați mai mult în același loc, folosiți aplicația primăriei, Bucuresti Parking. Dacă vă pasă de alte beneficii sau dacă nu știți cât veți sta pe acel lor, folosiți AmParcat.

Dacă le folosiți și ați descoperit și alte avantaje sau dezavantaje, vă invit să le scrieți în comentarii pentru a avea o imagine completă a celor două.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Care este aplicația mai bună pentru plata parcării în București? Parking Bucuresti sau Amparcat?

  1. Pompiliu-Ion Popescu

    Costul ala de 0.95 lei poate sa creasca oricand. Inainte nu puteam sa instalez aplicatia veche Parking Bucuresti fiindca spunea ca nu ar fi compatibila cu telefonul meu, un Xiaomi Mi 10T Pro.

    Reply
    1. Revo Post author

      Poate să crească oricând, dar n-a crescut niciodată în 4-5 ani de când o folosesc eu. S-ar putea ca versiuena nouă de Parking Bucuresti să meargă, că e complet diferită. Încearc-o.

Spune-ți și tu părerea: