D-abia aștept să lanseze Apple o imprimantă!

By | July 16, 2021

Cred că imprimantele sunt cele mai puțin fiabile periferice din tot ce ține de computere. M-aș fi așteptat ca în anul 2021 să mai fie progrese și această zonă, dar nu. Sunt aceleași probleme de care mă loveam și acum 15 ani. Cred că singura șansă pentru acest domeniu ar fi să lanseze Apple o imprimantă, pe care apoi să o copieze toți.

Concret, sunt înconjurat de imprimante cu mici (sau mari) probleme și nu găsesc o variantă potrivită. Să le iau pe rând.

Prima mea imprimantă a fost un Lexmark pentru care nu am mai găsit cartușe. Sau cartușele erau foarte scumpe, așa că am aruncat-o și am luat un multifuncțional HP, tot cu cerneală. Foarte ok imprimanta respectivă pentru ce îmi trebuia mie în liceu. La un moment dat a dat o eroare și nu mai voia să pornească. Am căutat eroarea pe internet, era ceva de la placa de bază a imprimantei. Am aruncat-o.

Apoi când m-am mutat cu Alice am luat în primire un mare LaserJet de la HP. Când spun mare, gândiți-vă la un cub de 50-60 cm și 40 de kilograme care printează cu dungi anumite foi, iar pe altele nu printează bine capetele. A fost bun la vremea lui, acum nu mai există drivere pentru Windows 10. O să ajung să arunc 40 de kilograme de plastic și metal pentru că HP a considerat că un driver pentru această imprimantă e un moft prea mare.

Bun. Am zis să schimbăm brandul. Am trecut la o imprimantă Samsung laserjet monocrom. Am zis să fie cât mai simplu posibil. După ce i-am încărcat tonerul, a început să printeze cu dungi. Am cumpărat unul nou, la fel. Acum am încercat să văd care mai e treaba cu ea, îmi dă eroare că se blochează hârtia în tavă. Plus că divizia de printing de la Samsung a fost cumpărată între timp de HP.

Am trecut la Canon. Model MG4150, cu cerneală, duplex, wifi, scaner. Superb, tot ce-mi trebuia la vremea respectivă. După 4-5 ani a început să scuipe aiurea cerneală pe foi. M-am gândit să o repar, dar din nou a fost mai ieftin să cumpăr una nouă, chiar modelul superior MG4250 (care a costat mai puțin decât două cartușe).

Și în momentul de față MG4250 este singura imprimantă complet funcțională, pe care am dus-o la muncă și o folosesc acolo. Aș vrea să mai iau una pentru acasă, dar mi-e frică. Printez destul de puțin, deci probabil un inkjet nu ar fi o idee bună. Dar eu vreau și cu wifi și cu duplex și cu scaner, adică multifuncțional. Și dacă vreau să cumpăr o imprimantă laser care să facă toate acestea m-ar ușura de bani, ar ocupa mult spațiu și bineînțeles … există riscul să se strice la fel ca celelalte două imprimante cu laser pe care le-am folosit.

Așa că te rog, Apple. Lansează o imprimantă!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “D-abia aștept să lanseze Apple o imprimantă!

  1. vlad

    Eu am renuntat de cativa ani la ele. Se strica des, ocupa loc, si nu imi trebuie decat de vreo 2 ori pe an. Dau 2 lei la xerox si rezolv treaba.

    Pentru scan sunt aplicatii pe telefon ce simuleaza scanarea.

    Reply
    1. Revo Post author

      Folosesc și eu Google Drive pentru a scana și crea pdf-uri, dar nu merge tot timpul așa cum trebuie.

  2. bogdan

    eu cred ca pentru printat sporadic eu cel mai bine e sa ai laser monocrom micuta cu wifi. cand o alegi te uiti la pretul tonerului (si daca se gasesc tonere after-market)

    cerneala de la inkjet se va usca daca nu e folosita constant si potential si deteriora capul de printare (am o imprimanta Canon care a patit asta. reparatia e cam cat 60% din pretul imprimantei)

    si eu am o imprimanta foto care a fost “lasata in urma” de Canon pentru ca vor sa ma forteze sa-mi iau alta 🙂 joke’s on them!

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi na, am avut/avem două cu laser care au rezolvat problema cu cerneala dar au dat fail la alte capitole. – Feeling heartbroken 🙁

  3. BogdanZ

    La fel, după ceva imprimantă HP cu cerneală la care costau cartușele cât una nouă, am luat un multifuncțional Brother, laser, monocrom, wifi, duplex, MFC2700DW pe numele lui.
    E destul de mic, îl am de 5 ani, folosit acasă, mai puțin în primii ani, destul de mult în perioada de pandemie (lucrăm de acasă).
    Am schimbat vreo 4 tonere până acum, printează în continuare foarte bine.
    Îl folosesc pe Win10 + print de pe telefon (cu aplicația Brother), fără probleme.

    Reply
  4. Ciprian

    Am cumparat imprimanta asta anul trecut fix inainte sa inceapa nebunia… https://www.emag.ro/multifunctional-canon-pixma-mg5750-a4-wireless-duplex-negru-ch0557c006aa/pd/DZRN6YBBM/?X-Search-Id=b15738e93b7ba13e0692&X-Product-Id=70092887&X-Search-Page=1&X-Search-Position=14&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

    Tot nu inteleg cum a ajuns la acest pret acum, am dat 64 de euro pe ea.
    Si dovada https://imgur.com/a/f7GklUJ

    Sunt multumit de ea, isi face treaba, gasesc cartuse de inlocuit cu 10 euro. Are fix ce vrei, doar ca nu inteleg pretul.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: