Aspiratorul ideal: Samsung fără sac, cu comenzi pe mâner

By | August 20, 2015

Când facem curățenie, de regulă îmi revine mie sarcina de a da cu aspiratorul. Ar fi prea periculos să șterg eu praful, pentru că eu îl șterg pe principiul: “Asta ne mai trebuie?” și după 2 ștergeri de praf ar rămâne biblioteca goală și s-ar umple coșul de gunoi. În încercarea de a face activitatea asta mai plăcută sau măcar mai ușoară, am cumpărat un aspirator cu infraroșu.

Funcționează cu infraroșu pe același principiu pe care ciobanii români păzesc oile cu Laser, câinele Laser. Așa și ăsta, are doar un controller care transmite comenzile prin infraroșu la aspirator, nu vă gândiți la chestii complicate.

Am avut înainte același tip de aspirator, tot de la Samsung, care s-a stricat din cauză că i-am pus timp de 6-7 ani filtrul Hepa invers. Acela era aspiratorul ideal, avea un variator pe mâner și nu avea nevoie de baterii. Aspiratorul nou are nevoie, iar eu consider asta un dezavantaj. Aș fi renunțat bucuros la infraroșu dacă asta însemna să renunț și la baterii.

Din punctul meu de vedere, un aspirator bun trebuie să aibă două lucruri: să fie fără sac și să aibă comenzile pe mâner. Şi am avut foarte mari probleme în a găsi acum unul care să îndeplinească condițiile astea minime.

Dacă ar fi să mai aleg un plus al acestuia, îmi place că atunci când conectezi țevile, acestea au și o clemă care face click și le fixează. Mi s-a întâmplat să dau cu alte aspiratoare atât de hardcore încât să se desfacă una dintre țevile intermediare de exemplu.

În rest, este mulțumitoare puterea de 1.500W, are și 3 presetări: minim, mediu și maxim. Pe minim cred că ar putea să dea cineva cu el prin casă în timp ce dorm, că nu l-aș auzi. Mă bucur și că are capacitate de doar 2L, e mai bun pentru apartament, că-l tragi mai repede după tine. Filtrul se spală ușor, se simte când trebuie curățăt, că nu mai trage așa de bine aspiratorul (de regulă după 3-5 aspirări).

Dacă vreți un aspirator, îl găsiți la eMAG cu 500 lei. Însă mi se pare scump, pândiți-l când este la ofertă, noi am dat sub 400 de lei pe el. Dacă nu vreți cu comenzi pe mâner, există și varianta simplă, la 350 lei, dar mie mi se pare că se pierde din productivitate dacă tot stai să îl oprești de la buton.

UPDATE: Varianta de 2000W (deși în specificații scrie 1500 W?) este la ofertă la Elefant, costă 380 lei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Aspiratorul ideal: Samsung fără sac, cu comenzi pe mâner

  1. iarina

    Scrie 2000W dar de fapt e tot 1500W daca te uiti la specificatii 🙂 te fura poza.

    Reply
    1. Revo Post author

      WTF? Ai dreptate. Ori au greșit poza, ori în specificații …

  2. Nico Și Edy

    Buna seara! Deținem si noi de câțiva ani acest aspirator si avem nevoie de mânerul cu comenzi cu tot cu peria mare, pentru schimb. Unde am putea să găsim aceste accesorii la un preț avantajos?

    Reply
    1. Revo Post author

      Bună ziua,în afară de OLX habar nu am. Eu acum caut pentru el un filtru Hepa și nu găsesc în România la un preț decent.

Spune-ți și tu părerea: