Ați observat că a dispărut butonul “view image” din Google Search?

By | February 23, 2018

Chestia asta s-a întâmplat destul de rapid. Acum două zile citeam că Google va încerca, împreună cu Getty Images, să acorde mai mult credit pentru drepturile de autor. De fapt, Getty i-a dat în judecată în urmă cu doi ani, pentru că Google ar încuraja pirateria prin modul de afișare a fotografiilor în Google Images. Probabil că simțind că sunt pe cale să piardă procesul, cei de la Google au făcut o întelegere cu Getty.

Rezultatul este că butonul “view image” a fost scos din Image Search. Această schimbare este de bun augur pentru fotografi și creatori de conținut, pentru că de acum încolo cei care caută o imagine, vor fi nevoiți să viziteze site-ul care o găzduiește, și să o caute pe pagina respectivă. Este o schimbare mai puțin bună pentru utilizatorii Google Search, pentru care va fi un pic mai greu să salveze o imagine.

Concret, de acum încolo, pentru a salva o imagine, trebuie să dați click dreapta pe ea și să selectați “open image in new tab” sau “view image”, în funcție de browser. Sau să instalați o extensie pentru Chrome. Totuși, mă aștept ca majoritatea persoanelor să apese pe butonul “visit”, pe care îl afișează Google.

Pe mine nu mă deranjează această schimbare, însă mi-a adus aminte de un interviu cu Sergey Brin, în care spunea că imediat ce au dat drumul la Google, s-au trezit cu o mulțime de procese. Erau dați în judecată pentru că administratorii de site-uri susțineau că Google le fură conținutul, afișând rezultatele din căutare. Atunci Google a avut câștig de cauză. Acum, în cazul imaginilor, nu.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Ați observat că a dispărut butonul “view image” din Google Search?

    1. Revo Post author

      Meh, eu n-am instalat-o. Nu mă deranjează un click în plus pentru “open image in a new tab”.

Spune-ți și tu părerea: