Prima trotinetă cu Android: Archos Citee Connect

By | February 24, 2018

Archos susține că la MWC va lansa pe piață prima trotinetă cu Android: Archos Citee Connect. Dacă într-adevăr este primul gadget de acest fel, sunt suprins că nu s-a gândit nimeni la această posibilitate până acum. Și mă bucur că pionierii vor fi niște francezi de această dată, și nu niște chinezi 🙂

Archos Citee Connect este o idee destul de simplă: o trotinetă electrică la care s-a adăugat un display de 5″, rezistent la apă și șocuri, care în principiu are funcții similare cu un smartphone. Va avea un procesor quad-core, 1 GB RAM, capacitate de stocare de 8 GB și Android 8 (Oreo). Prin 3G (și GPS, bănuiesc) trotineta va putea afișa date cu privire la distanța parcursă, viteză și autonomie.

Trotineta are cadru din aluminiu, o greutate sub 12 kg, roți de 22 de centimetri, motor de 250W, baterie de 36V, viteză maximă de 25 km/h, autonomie de 25 de km și un sistem de recuperare al energie de la frânare, care va mai încărca un pic din baterie.

Și acum vine șmecheria. Archos Citee Connect are un lacăt magnetic, care va putea fi descuit prin intermediul acelui “computer de bord”. Partea și mai interesantă este că va putea fi descuitată și “partajată” de la distanță, printr-o aplicație pe care posesorii o pot instala de smartphone. Nu-i rău pentru un preț de retail de 500 €.

Să vedeți de acum încolo accidente amuzante: “mă scuzați că v-am călcat, mă uitam la un documentar pe Netflix…”

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: