Austriecii sunt în continuare impertinenți și nu vor români în Schengen. Dar să facem în continuare city break-uri în Viena…

By | August 24, 2023

Au trecut opt luni de când Austria ia românii peste picior. Opt luni în care austriecii își bat joc de noi. Și noi ce am făcut în acest timp?

Păi nimic.

Politicienii români sunt în continuare impotenți. Acum câteva zile ministrul austriac de interne a zis de față cu Predoiu că Austria nu vrea România în Schengen. Practic l-a trimis la plimbare în văzul tuturor. Cam atât de mult respect poate să impună amiba Predoiu în numele României în Europa.

Dar nu-i nimic, că nici cu românii nu mi-e rușine. Mergem în Viena în city break, bem în continuare Red Bull, facem cont la Raiffaisen, nu-i problemă. Ba chiar am văzut ceva și mai mișto. Acum câteva luni câțiva influenceri au avut campanie de promovare a Austriei cu ambasada Austriei sau ceva de genul. Frumos.

Pe lângă faptul că nu mai consum nimic ce este produs în Austria (serios, am ajuns inclusiv să citesc eticheta și să evit produsele din Austria), am tăiat legătura cu orice înseamnă brad austriac. D-asta am și pus lista asta pe blog, ca să o recitesc periodic. Nu mă mai interesează nimic din ce comunică brandurile austriece. Nu mai pun nimic în Tech News legat de Austria, indiferent despre ce e vorba. Pur și simplu văd comunicatul și îi dau delete.

Zilele trecute am văzut o postare sponsored de la un restaurant din Viena și mă mâncau degetele să le dau un comentariu de iubire.

Aia e, sunt eu fraier, că am principii. Nu era mai bine să nu îmi pese?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

22 comentarii la “Austriecii sunt în continuare impertinenți și nu vor români în Schengen. Dar să facem în continuare city break-uri în Viena…

  1. Yonkers

    Austria nu este decât vinovata de serviciu. Nu ne vrea Europa în Schengen, să nu ne amăgim… iar boicotarea a tot ce ține de Austria de către români nu are nici o legătură cu admiterea în spatiul Schengen. Prefer să merg la schi acolo decât în Poiana Brașov sau la bulgari. E mai ieftin și mai bine organizat.

    Reply
    1. Ciprian

      Probabil nu ai fost in Bulgaria, ca sa afirmi ca este mai ieftin in Austria.

    2. vlad

      Esti romanul clasic, nu esti dispus sa faci nici un sacrificiu, fie ca e financiar fie de confort.

    3. Radu

      “iar boicotarea a tot ce ține de Austria de către români nu are nici o legătură cu admiterea în spatiul Schengen” serios? Dar de ce aceasta pornire de boicotare a Austriei, doar asa ni s-a nazarit intr-o zi ca nu ne mai place Austria?

    4. Costi

      Du-te in Italia, Franta sau Elvetia daca nu îți convine schi in Romania sau Bulgaria. Oricare e bine organizata. Iar Italia e mai ieftina decat Austria.

  2. Yonkers

    N-ai inteles: nu ne vrea Europa în Schengen, adică Germania, Franța, Olanda, Belgia și țările nordice. Declarațiile politice de “susținere ” sunt doar declarații. Așa că boicotarea Austriei este doar o manipulare de presă. Trebuie să avem o țintă…

    Reply
    1. Revo Post author

      Hai să admitem că ai dreptate și să zicem că UE doar ne amăgește și trag la sorți de fiecare dată să vadă cine își va exprima dreptul de veto pentru a bloca România. Dar ce zici, dacă îi ardeam pe Olandezi să-i usture când s-au opus prima dată, mai aveau curaj celelalte țări să facă așa? Dacă acum ne apucam să controlăm la sânge mașinile care ies cu lemne din țară, mai erau austriecii tari în gură? Dar dacă verificam mai bine OMV? Dar dacă “reglementam” mai bine Raiffeisen? Dacă ne gândeam brusc să oprim exporturile de cereale din Ucraina via România către restul Europei, mai avea cineva curaj să zică ceva? Nu. Tot din cauza politicienilior impotenți ni se trage.

  3. vlad

    Sa nu uitam ca banca galbena inca este prezenta in orcia. Ba chiar cred ca a raportat si ceva profituri record acolo

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu, hai să nu fim idioți și să picăm în plasa ticăloșilor de la AUR/rusofililor. Fără UE am fi fost ultimii desculți de pe continent. Ăia toarnă cu cisterna milioane de euro în România și noi să ieșim? Chiar așa de proști să fim? Fără să fie în UE, România ar fi fost doar o căruță șubredă.

  4. Anilor Wagner

    Ia sa verifice cineva priceput .scrisoarea de trăsura a vagoanelor cu lemne. scripticul cu fapticul.doar vreo 2 luni .tot ce iese din tară.nui bai cava fi coada pana la Brasov.dar probabil si pe sensul de intrare va fi .sa vada cum e cu granita schengen.

    Reply
  5. Cody

    Nu le ai cu scrisul….cu politica și mai puțin! Ramai pe boicot ! Ah…salutari din Graz !

    Reply
    1. Revo Post author

      Îmi pasă foarte mult de părerea ta. Mai ales că este foarte bine argumentată.

    2. Yonkers

      Ai sesizat esența… Nu ai nevoie de argumente în plus.

  6. Lucian

    Frate, despre ce vorbim…? Tradatorul de tara CIUCĂ. a semnat prelungirea concesiei pentru OMW , in noaptea când a predat mandatul de prim-ministru , pe înca 14 ani. Si apropo, ca ne da UE bani, te-ai interesat câte miliarde de Euro platim noi anual , la UE ?
    Ei ne dau cu o mâna si ne ia cu 10 mâini ,
    Noua si Bulgarilor ni se impun de la UE , sa facem tot felul de chestii si tot felul de legi dar care nu au nici-o legatura cu tarile dezvoltate din vest… si politicienii nostri ( pupi-ncuristii ) executa in tocmai si la timp ordinile. ( apropo, cautati in DEX ce inseamna Politician )

    Reply
  7. Gerti

    Când austriacul zice NEIN este NEIN, nu-i mai poți întoarce inapoi.România v-a intra in Schenghen când nu vor mai fi albaștrii la conducere.Mai este un pic … astia pică .. la viitoarele alegeri.

    Reply
  8. Vlad

    Cred ca ti-ai raspuns singur in ultimul articol “Oare cât de des se întâmplă câte o tragedie în țările civilizate?”.

    “Efectiv îmi imaginez vesticii cum zic: “Ia uite și barbarii ăia … l-au lăsat pe unul prins cu droguri în portbagaj să plece și apoi ăla a omorât doi oameni.”. “Ia uite-i și pe înapoiații ăia … au pus stație GPL între case…”.

    Și au dreptate.”

    Reply
    1. Yonkers

      Țările “civilizate” au alte metode: Irak, Afganistan, Yugoslavia, Libia, Ucraina…

    2. Revo Post author

      @Vlad, nu, sunt lucruri diferite, politica internă cu motivul invocat de ei, care ține de politica externă. Plus că aderarea la Schengen nu e ceva așa care se face după ureche. Există niște cerințe clare, care au fost îndeplinite.

    3. Vlad

      Da, bine-nteles ca exista cerinte.
      Doar ca aparent au fost indeplinite. Sau pe hartie, cum vrei tu sa zici.
      Coruptia e din ce in ce mai mare de la an la an.
      Justitia e gunoi.
      Politia e gunoi.
      In general, orice instituite a statului e gunoi.
      Nici macar presedinte nu avem.
      Nimeni nu raspunde cu si de nimic.

      Crezi ca ei nu stiu chestiile astea?

      Ai fost si tu prin vest, ai vazut ce si cum.
      Acum, pune-te in locul lor si vezi lucrurile si din perspectiva lor.
      Si apoi raspunde-ti daca tu i-ai accepta in spatiul Schengen pe unii corupti de pana si ADN-ul li s-a modificat; pe unii care doar daca citesti stirile despre ei stii ca nu vrei sa ai de-a face cu asa ceva…

      Nu zic ca vesticii sunt perfecti, ca nu sunt. Si totusi sunt foarte departe de romani si bulgari. Cam in orice privinta.

      Oricat ne-am dori acest pas, evident pentru binele nostru, eu zic ca nu putem ignora totusi realitatea.

      Desigur, daca te legi strict de ce e scris pe hartie, ai dreptate, e cumva un abuz din partea lor.
      Dar daca te uiti pe hartie si compari cu realitatea… din punct de vedere realist si rational au dreptate sa ne refuze.

    4. Revo Post author

      @Vlad, eu sunt de acord cu tot ce ai scris în al doilea comentariu.
      România e o țară coruptă, nu-i vreun secret. Dar strict cu privire la România vs Austria, nu știu care țară este mai coruptă per total. Austria mai are doar să-și schimbe steagul cu cel al Rusiei. Ah, că la ei se fac manevre mai cizelat, este altceva. Că la ei este nivelul de trai mai ridicat, da. Că ei sunt mai civilizați per total, sunt de acord. Asta pentru că politicienii lor au avut un gram de creier în plus ca să se îngrijească și de societate, nu doar de buzunarul propriu.
      Și în final dacă nu respectă ce este scris pe hârtie, cu ce sunt diferiți față de România?! Tot corupție/abuz este și asta.

    5. vlad

      @Vlad, da ma astept de la UE sa respecte ce scrie pe hartie. Ori actualizeaza hartiile cu criteriile adevarate ori sa le respecte pe cele existente.

Spune-ți și tu părerea: