Nu înțeleg aversiunea fashioniștilor față de cămașa cu mânecă scurtă

By | July 7, 2020

Nu vorbim despre cămașă cu mânecă scurtă la sacou sau într-un cadru formal, că acolo și mie mi se pare în stilul ciorapi cu sandale. Vorbim despre o cămașă cu mânecă scurtă purtată la blugi sau la pantaloni scurți.

Pentru mine cămașa cu mânecă scurtă este ca formalism undeva la mijloc între tricou și cămașă cu mânecă lungă. Adică mi se pare că locul unde te duci merită un efort în plus pentru a te îmbrăca mai bine, dar nu îndeajuns cât să porți o cămașă cu mânecă lungă la 35 de grade. De exemplu la un grătar cu mai mulți invitați, la un picnic, într-o vacanță în Italia sau Grecia, la o vizită casual între prieteni, la o plimbare prin mall pentru a cumpăra ceva șamd.

De câțiva ani am înțeles de la câțiva oameni care sunt în ton cu tendințele că purtarea unei cămăși cu mânecă scurtă a devenit un fel de crimă vestimentară. Sau poate era așa de mult și nu știam eu. Chiar și pentru pantaloni scurți, mai degrabă se recomandă purtarea cămășii cu mânecă lungă și suflecată până la coate. Nu am o problemă per se cu mânecile lungi suflecate la cămașă, dar asta atunci când nu ai o cămașă cu mâneci scurte în șifonier. Altfel, de ce ai face asta? Pe același principiu pare că în curând recomandarea va fi să purtăm pantaloni lungi cu cracii suflecați deasupra genunchiului.

În fine, sunt curios dacă ați auzit și voi despre această crimă vestimentară. Și dacă e chiar pe bune, de unde a hate-ul pentru cămașa cu mânecă scurtă și care este explicația lui.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Nu înțeleg aversiunea fashioniștilor față de cămașa cu mânecă scurtă

  1. Vlad

    Dap, 2 colegi care sunt pasionati de fashion mi-au zis ca nu se poarta camasa cu maneca scurta.
    Doar la plaja se accepta acea camasa.

    Nu mai stiu motivele, doar am luat aminte :))

    Reply
  2. Coco

    Eu port mult, port și la birou. Nu îmi pasă de ce zic alții. 🙂

    Reply
  3. F.

    Cămașa cu mânecă scurtă este o struțocămilă între cămașă și tricou, nefiind niciuna și nici alta.
    Cămașa este cu mânecă lungă, altfel este tricou de pânză.
    Vrei mânecă scurtă și nasturi, există tricou polo.
    Sau costum saharian de vânătoare…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: