Uite d-asta e bine să ai baterie detașabilă la laptop…

By | February 14, 2024

Aseară am deschis laptopul și l-am găsit așa:

Dacă nu este clar, are o umflătură în zona trackpad-ului de zici că tocmai s-a întors din vacanța de Crăciun de la rude. Bateria s-a umflat și probabil că urmează să se detoneze. Laptopul are puțin peste 4 ani (i-am făcut review aici). Model “de gaming”, gândit să fie mai slim, cu baterie care nu se poate detașa. Și cu procesor și placă video power hungry.

Pentru un pic de context, eu îl folosesc mai mult ca desktop, conectat la un monitor. Și îl țin cu capacul închis, ca să nu îl invite pe cel mic să cânte la el ca la pian. Cred că în ultimele 6 luni laptopul nu s-a mișcat de pe birou. Dacă ar fi avut baterie detașabilă, aș fi scos-o din el, dar așa am zis să nu-l șurubăresc. Am avut încredere că ori Windows ori vreun soft de-al lui de management știe să nu bage curent maxim în baterie când el stă mereu conectat. De altfel, indicator din Windows nu mi-a arătat niciodată 100% la baterie cât timp a fost conectat la rețea, am zis că este safe. Se pare că n-a fost.

Nici un știu ce să zic. E primul laptop cu care pățesc așa ceva și parcă nu mă mai așteptam la astfel de probleme cu bateriile în 2024. Am un HP pe care-l hărtănesc din 2013 și n-a pățit așa ceva. Ce-i drept, pe acela n-am făcut editare video.

Oare am motive să fiu dezamăgit de producător sau ați zice că nu l-am exploatat eu cum trebuie? Voi cum vedeți chestia asta?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Uite d-asta e bine să ai baterie detașabilă la laptop…

  1. vlad

    Nu m-a dus capul sa iti zic. Anul trecut prin vara si al meu a patit la fel. Il tineam permanent in priza si la fel ma gandeam, ca stiu ei sa ii faca managment

    Reply
    1. Revo Post author

      Deci practic 100% din persoanele pe care le cunosc cu acest laptop au avut probleme cu el.

  2. Mihai

    Cel puțin laptopurile dell latitude ( cred că 7480) a avut problema asta acum vreo 4 ani pe atât de multe încât înlocuiau bateriile pe garanția de 3 ani, desi bateria are garanție 1 an. Vorbim de laptopuri din seria business cu preturi de cel puțin 6000 de lei.

    Reply
  3. Andrei I

    Am avut un MacBook Pro din 2011 iar dupa 5-6 ani a facut la fel. I-am schimbat bateria la iStyle iar dupa 3-4 ani a facut iar asa. I-am pus baterie luata de la iFixIt dar pe urma a inceput sa se desprinda GPU-ul 😀

    Dupa el am trecut la un Lenovo Legion acu 4 ani jumate si nu s-a umflat bateria, dar tine 1 minut daca il scot din priza 🙁

    Reply

Spune-ți și tu părerea: