Dacia Spring 2024 – a început teasing-ul pentru noul model

By | February 15, 2024

Existau deja zvonuri conform cărora Dacia va prezenta noul model Dacia Spring 2024 la salonul auto de la Geneva. De fapt chiar Renault a dezvăluit într-o prezentare din anii trecuți că în 2024 pregătește un înlocuitor pentru micul model electric. Acum o postare pe contul Dacia de Instagram confirmă indirect aceste zvonuri:

Se pare că înlocuitorul pentru Dacia Spring (posibil să nu poarte același nume) se va lansa la salonul auto de la Geneva, care va avea loc între 25 februarie și 3 martie. Din primele informații, Dacia Spring 2024 va avea mai mult sau mai puțin aceeași lungime (3.73 m), însă va beneficia de un redesign complet. De altfel, chiar și din această imagine de teasing mi se pare că formele mașinii sunt mai pătrățoase decât cele ale actualei generații, mai ales în parte din spate.

UPDATE: Acum am văzut că la fotografia postată de Dacia pe Instagram este atașată și o dată. Așadar, este posibil ca Dacia Spring 2024 să fie prezentat pe 21 februarie, la ora 09:00.

O altă speculație spune că noul model nu va mai fi lansat pe platforma pe care vechiul model o împărtășea inclusiv cu modele pe combustie internă. În schimb, noul Spring ar putea fi bazat pe o platformă pur electrică, cea pe care o va folosi și Renault 5 EV. De fapt și Renault 5 EV urmează să fie prezentat tot la salonul auto de la Geneva, așa că speculațiile au sens. Pare că Renault plănuiește inclusiv lansarea unui Renault Twingo EV pe această platformă, deși după cum arată conceptul acelei mașini, eu sper să nu o facă.

Dacă speculațiile sunt corecte, eu m-aș bucura ca Spring să scape de renumele de “mașină chinezească”. Plus că odată cu noile legi din Franța, se pare că actualul model de Dacia Spring nu mai beneficiază de reducere din partea statului, pentru că este produsă în China.

Eu unul sunt foarte mulțumit de Spring-ul nostru și sunt foarte curios de cum va arăta noul model. Nu știu de ce am un feeling că Dacia va face o figură frumoasă la acest salon.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: