Bunicul fuma două pachete pe zi și a trăit 90 de ani

By | December 3, 2015

Mă amuză teribil oamenii care invocă acest mit încercând să-și găsească scuze pentru faptul că fumează. “Bunicul fuma două pachete pe zi și a trăit 120 de ani”, “Ştiu eu un vecin de la scara doi. Are 90 de ani și fumează de la 7 ani.”, “Un vecin de-al unui coleg al bunicului unui prieten a avut un câine care fuma numai slimuri și care a trăit 90 de ani.”

Ştiți ce nu iau în calcul cei care invocă scuza asta? Câte alte cazuri nefericite sunt pe lângă acest exemplu așa-zis pozitiv. Normal, sunt mult mai multe, dar exemplele negative nu sunt frumoase. Mă duc cu gândul instant la trei cunoștințe, fumători înrăiți, care nu au fost așa de norocoși. Dar nu mă credeți pe cuvânt, uitați-vă pe statistici. Şi o să vedeți că pentru fiecare caz fericit pe care credeți că îl cunoașteți, există alte 3 sau 4 drame.

Asta este tot ce am avut de spus. Mi-ar plăcea ca cei care sunt îndrăgostiți de astfel de povești să aibă curajul să caute adevărul, poate astfel s-ar gândi de două ori înainte să spună asemenea prostii.

grafic-fumat

Voiam să scriu articolul ăsta de acum o săptămână, de când se încerca interzicerea fumatului în spațiile publice închise. Între timp s-a amânat proiectul de lege. Cinci ani de zile nu sunt suficienți pentru a adopta o lege în România.

Bonus: Un studiu de la Ministerul Sănătății. De acolo este extras graficul de mai sus.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Bunicul fuma două pachete pe zi și a trăit 90 de ani

  1. sunshine64sm

    Si ce daca oamenii fumeaza, care e problema ? Atita galagie se face pe tema fumatului de parca asta e cea mai mare problema pe care o are Romania in ziua de azi. De parca de legea anti-fumatului depinde viitorul omenirii. Lasa-l dom’le sa fumeze. Si parerea mea e ca bunicu fuma pina la 90 de ani, hai sa fim seriosi, si sa va intreb eu ce fel de tigari fuma ? Dar ce, in ziua de azi nu tot tigari sint ? E he hei, daca ati sti ce se gaseste in ziua de azi in tigari ati fi ingroziti, daca ati sti ce otravuri sint in tigari v-ati speria asa de tare ca v-ati lasa instantaneu de fumat. Singurul lucru comun este doar cuvantul TIGARI, in rest tigarile din ziua de azi este cu totul si cu totul altceva decit tigarile care le fuma bunicu. Si nu e “mit” ca bunicu fuma la 90 de ani, pentru ca nu tigara era problema, ci alte cauze. In ziua de azi tigarile sint otrava curata, la fel de bine as putea sa trag o gura de aer de la teava de esapament de la o masina prost reglata, ca la fel de multe otravuri are si tigara, inca tigara are si mai multe otravuri. Si da, sint de acord cu interzicerea fumatului in incaperile inchise, si asta o spun strict numai din cauza otravurilor care sint in tigarile din ziua de azi. Pentru ca daca tigarile ar fi curate, tigari de-ale bunicului(!) atunci nu m-ar deranja. Si acuma hai sa fim seriosi, cind mergi pe strada si e full de masini si deja simti ca nu poti respira, si inspiri toate emanatiile ucigatoare din tevile masinilor, atuncea nu tot se cheama ca este afectata sanatatea ? Pentru asa ceva nu au de gind prea-fericitii politikieni sa scoata o lege ? Bauturile alcoolice care sint colorate cu toate chimicalele nu tot asa sint de nesanatoase ? Mincarurile nu sint pline de chimicale, si sucurile, si chipsurile, hotdogii si hamburgerii, salamul si parizerul si alte produse din care, toate astea nu vedeti cit sint de ucigatoare ? Pentru astea nu se face nimic ? Doar tigarile sint acuma luate in colimator ? Sau sa inteleg ca aveti mintea atit de ingusta incit chiar credeti in prostiile de genul “tigarile ucide” ! Pentru ca nu tigara ucide, ci un tembel de cretin de sofer care te omoara cu zile pe trecerea de pietoni daca incerci sa-ti aprinzi o tigare, ma rog, chiar pe trecerea de pietoni. Cu soferii e bai, nu cu tigarile. Asa ca mai slabeste-ma cu mitul celor doua pachete de tigari…

    Reply
    1. Revo Post author

      N-ai înțeles ce scrie în articol. Ideea e că pentru bunicul ăla pe care-l știi tu că a trăit până la 90 de ani, mai sunt alți cinci bunici morți.

      Poate comparația cu mașinile este oarecum ok. În rest compari merele cu perele. Ţigările te ucid și pasiv, alimentația o alegi tu și tragi tot tu tragi ponoasele exclusiv. Nu o să mor eu de cancer pentru că Maricica mănâncă hotdogi înmuiați în Cola.

Spune-ți și tu părerea: