Calvin Klein nu mai produce ceasuri

By | January 24, 2022

Iată o veste care pentru mine este neașteptată. Calvin Klein nu mai produce ceasuri. Cel puțin deocamdată.

De ce? Povestea este un pic mai complicată. Sunt multe branduri de fashion care oferă și ceasuri sub sigla lor, însă majoritatea nu sunt de cea mai bună calitate. Calvin Klein însă erau dintre cele bune. Asta pentru că nu erau produse de ei ci de Swatch Group. Swatch Group este cel mai mare grup orologer din Elveția, care produce sub umbrela sa cele mai multe branduri. De la ceasurile de buget Swatch (care îi și dau numele grupului), până la Tissot, Certina, Longines, Hamilton sau ceasuri de lux precum Omega, Blancpain sau Breguet. Printre aceste branduri, în zona de jos a prețurilor, se afla și Calvin Klein. Cel puțin până în 2019.

În toamna lui 2019 Swatch Group a anunțat că nu va mai reînnoi licența cu Calvin Klein pentru a produce ceasuri cu acest brand. Au motivat această decizie pe baza “turbulențelor” din conducerea grupului care administrează Calvin Klein. Pe scurt, nu s-au înțeles la bani.

Unii dintre analiști spun că renunțarea la contractul cu Calvin Klein va reduce cu 2% vânzările grupului și va reduce “expunerea” celor din Swatch Group la un segment de preț foarte competitiv. Mie această decizie mi se pare foarte neinspirată, mai ales în timpul unei crize, atunci când atenția competitorilor se îndreaptă către modele de buget. Părerea mea este că dacă brandul CK nu conta decât pentru 2% din vânzările Swatch Group, e vina celor de la Swatch, că nu au știut cum să profite de licență.

Între timp, în aceeași zonă de preț, Fossil îi mănâncă pe pâine pe cei de la Swatch Group si vând găleți de ceasuri. Sunt clienți care, din păcate, au ajuns să considere Fossil un brand mai prestigios decât Tissot, doar pentru că aud mai des de el.

În fine, poate este doar părerea mea.

Ce se întâmplă acum? Prin august 2020, Movado Group au anunțat că au ajuns la un acord de licența cu Calvin Klein. Movado Group este un grup mai obscur din Elveția, care s-a orientat mai mult spre ceasuri fashion. Ei produc deja și ceasurile Tommy Hilfiger pentru PVH Corp. (grupul care administrează Calvin Klein). Totuși, comunicatul spunea că Movado va produce ceasuri Calvin Klein timp de 5 ani începând din ianuarie 2022, însă pe site-ul grupului nu apare însă și brandul Calvin Klein alături de celelalte. Oare s-or fi certat între timp? Nu se știe.

Sper însă ca ceasurile Calvin Klein să nu aibă soarta celor de la Tommy Hilfiger, care au un mecanism japonez de doi dolari. Partea amuzantă este că Movado nu produce mecanisme. Așa că dacă vor un mecanism mai bun pentru Calvin Klein trebui să-l cumpere de la nimeni alții decât … Swatch Group. Adică de acolo de unde a plecat Calvin Klein 🙂 Încurcate sunt căile afacerilor!

Oricum, un lucru e cert. Deocamdată Calvin Klein nu mai produce ceasuri.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Calvin Klein nu mai produce ceasuri

  1. Boarex

    Au fost o surpriza placuta pentru mine ceasurile de la CK. Venise un prieten de-al meu cu unul care avea un Eta 2824 sub capota si finisaje chiar ok. Alte suprize pe anul acesta au fost premiile castigate de Louis Vuitton. Modelul lor “Tambour” mi se pare foarte frumos

    Reply

Spune-ți și tu părerea: