Cam ăsta este “respectul” ruşilor faţă de România

By | March 31, 2022

De săptămâna trecută am dat follow ambasadei Rusiei în România şi am început să le trollez toate postările. Pe principiul “nu pot postacii lor să pupe în … cât putem noi să trollăm”.

Pe viitor sper să nu cumva să mă arunc de la balconul subsolului sau să mă împiedic pe scări. În fine.

Iată ce a postat astăzi contul oficial al Ambasadei Rusiei în România, cu citat de la tovarăşul Valery Kuzmin, omul despre care apar în ziare româneşti titluri precum “Excelenţa Sa, Valery Kuzmin”:

Link aici.

Declaraţia arată nivelul de respect pe care îl au ruşii faţă de noi. Aşa ne percep ei pe noi şi drept urmare aşa ni se adresează. Ca un stăpân unui subaltern. Cam ăsta-i nivelul faimoşilor “diplomaţi” ruşi.

Şi această declaraţie vine la adresa României, o ţară care din punctul meu de vedere nu a fost atât de fermă şi atât de dură împotriva Rusiei pe cât mi-aş fi dorit.

Dacă ficusul nostru ar avea sevă în frunze, ar fi trebuit să-l cheme de urgenţă pe tovarăşu’ Kuzmin pân’ la Cotroceni, să explice mai bine ce a vrut să spună prin această declaraţie. Şi apoi informat că din moment ce statul Român nu mai are bani să achite încălzirea pe gaz de la vila de protocol a Excelenţei Sale, va fi mutat într-un apartament de lux din Ferentari, unde încălzirea este mai ieftină.

Eu i-am transmis lui Kuzmin, că Stăpânul său, domnul Putin, se poate folos de tezaurul României care a ajuns la Moscova pentru a achita gazul pe mai mulţi ani. Şi că dacă-i mai rămân bani, poate să-i cumpere chiar şi o ciorbă domnului Kuzmin, că la cum vorbeşte, pare cam nemâncat.

Dacă pe viitor se vor mai detensiona relaţiile şi veţi vedea din nou, parteneriate, investiţii ruseşti în România şi “relaţii biltareale”, să ştiţi că de fapt asta este atitudinea ruşilor faţă de România. Aşa a fost din totdeauna şi aşa va fi mereu.

Eu o să beau mai puţin ceai în lunile ce vor urma. You never know…

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cam ăsta este “respectul” ruşilor faţă de România

  1. Dan

    În semn de omagiu, Vaxcelența sa, Kuzmin, vă oferă două sortimente de ceai rusesc de o dovedită eficiență terapeutică:
    — poloniu-210 (pentru mai multe informații despre tratament – https://www.medicalnewstoday.com/articles/58088) și —
    — Novichok, cel mai nou sortiment, nu chiar atât de eficient ca poloniul, este necesară o cură prelungită de cel puțin trei porții zdravene.
    Ambasada Rusiei nu decontează cheltuielile cu funerariile și înmormântarea. Singurul avantaj este în cazul incinerării – gazul consumat este furnizat gratuit de Gazprom.

    Reply
  2. Alex

    Cam același respect au și americanii și în general occidentalii față de România.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, it’s just business. Însă între a face business cu o ţară cu un dictator la putere, în care nu există drepturile omului sau democraţie şi în care oamenii se aruncă dubios de des de la etaj şi una cu o democraţie funcţională (chiar dacă uneori coruptă), freedom of speech şi drepturile omului, o prefer pe a doua.

    2. Mihaela Grigoras

      Cu diferenta ca nimeni nu participa la loteria vizelor pentru Rusia. Si nici nu vor sa emigreze in Rusia.

  3. Alex

    Pe nemți, unguri, olandezi, italieni, etc., nu-i interesează corupția. It’s just business…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: