Camerele de supraveghere de la Dahua pot număra persoane și pot detecta tot felul de scenarii complexe

By | August 3, 2020

După ce a început să-mi placă să mă joc cu camere video de supraveghere, am ajuns inevitabil și la Dahua. Pentru cine nu a mai auzit de ei, Dahua sunt printre cei mai cunoscuți producători de aparatură de supraveghere din lume (DVR-uri, camere, senzori șamd).

cameră supraveghere dahua

Eu am un DVR de la ei instalat în magazin și mă gândeam la încă unul sau la un NVR pentru acasă. Mă uitam acum la un model de cameră de supraveghere Dahua, din seria “Pro AI”, și am rămas uimit de ce știe să facă această cameră. De exemplu:

Face detection – Dap, am ajuns în acel punct, în care camerele cu face detection se găsesc la liber. Camera de la Dahua folosește algoritmi de deep learning, așa că poate recunoaște și extrage cu ușurință o față dintr-o înregistrare video.

People counting – De mult căutam o funcție de people counting pentru magazin. Mă gândeam că trebuie să instalez un fel de porți din acelea ca în magazinele din mall-uri, dar nu m-aș fi gândit că se poate face și cu o cameră video.

Iată aici un scenariu mișto de people counting combinat cu un mecanism de flow control:

Perimeter Protection – Poți seta o zonă în care nu are acces nimeni sau un fel de tripwire, și când trece cineva de acea zonă, camera îți trimite o alertă. Sau eventual poate fi combinată cu un mecanism care să avertizeze intrusul că nu ar trebui să fie acolo. Chestia asta merge acum cam la orice cameră. Dar la Dahua e interesant că poate distinge în funcție de obiecte și persoane. De exemplu poate emite o alertă dacă pătrunde o mașină într-o zonă pietonală (ce amenzi automat s-ar putea da în București). Sau îmi imaginez că poate fi setată să trimită o alertă doar dacă nu recunoaște persoana care intră într-o anumită zonă.

Bineînțeles, o astfel de cameră are nevoie și un DVR de la Dahua care să poată folosi toate funcțiile. Dar totuși, mi se pare un cost mic pentru niște tehnologii care mie până acum mi se păreau “out of reach”. În momentul de față camere din seria Pro Ai de la Dahua am găsit la Seku.ro la cele mai bune prețuri de pe piață.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: