Ce am văzut până acum pe Disney+ (Loki, Obi-Wan, Mandalorian etc) – fără spoilere

By | August 4, 2022

După cum vă spuneam și atunci când am primit lista cu titlurile Disney+ disponibile la lansare, eu eram în principiu foarte entuziasmat pentru Star Wars. Totuși, am început vizionarea cu altceva, și anume cu …

Loki

Eu sunt o persoană neutră față de universul Marvel. În sensul că îmi plac filmele, dar nu tolerez chiar orice. Nu sunt genul care să țină minte toate timeline-urile și toate personajele șamd. Drept urmare Loki m-a plictisit teribil, dar nu neapărat din cauza asta.

În principiu nu mi s-a părut mai nimic interesant în Loki. Luptele mi s-au părut foarte prost regizate, zici că au dispărut toți coregrafii buni, povestea mi s-a părut cam monotonă, nu au fost cliffhangere reale. Nu m-a atras povestea cu TVA, care deși aveau posibilitatea de a călători prin toate timeline-urile, erau cumva blocați în anii ’50 cu PC-urile și cu costumele. Pur și simplu mi se pare că nu se potrivește chestia asta cu filmul per total.

Nici Tom Hiddleston nu mi s-a părut părut că face mare lucru. Cumva în Avengers era cantitatea optimă de Loki, care dădea sarea și piperul. Un show întreg despre el m-a cam plictisit. Aici mi s-a părut că nu a avut replici memorabile și nici scene cu adevărat comice. Mai degrabă am fost impresionat de Sylvie (Sophia Di Martino, lead female role), care mi s-a părut că a jucat foarte bine și l-a eclipsat pe Tom. Sper să mai auzim de ea.

De fapt, cel mai bine a rezumat Alice show-ul, când a spus că în loc de șase episoade de câte 50 min, Loki ar fi putut fi un film de 2 ore. În concluzie, eu nu mă voi mai uita la al doilea sezon. Alice da, dar cred că mai mult din cauză că-i place de Tom Hiddleston 🙂

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Mi-a plăcut foarte mult primul film cu Doctor Strange, iar Benedict Cumberbatch mi se pare unul dintre cei mai mișto actori la ora actuală.

Din păcate a doua parte a fost o dezamăgire. Un film la care m-am uitat așteptând să treacă timpul și să se întâmple ceva interesant. Prea mult CGI, prea multe elemente adăugate în poveste, ca într-o ciorbă lungă. Fără ceva surprinzător, fără replici memorabile, fără intrigă. Junk food. L-ai văzut, ai uitat de el peste 30 de secunde.

Death On The Nile

Nu-s fan Gal Gadot dar rolul de aici mi se pare că i se potrivește perfect. Dacă se poate, mi-aș dori cât mai multe filme în care s-o văd în astfel de roluri 🙂

A fost ok filmul, mi-a plăcut. Este entertaining, mi-a plăcut mult partea de cinematografie și colorizare. Actorii au jucat binișor, și-au făcut treaba onorabil. Per total mi s-a părut mai slab decât Murder On the Orient Express  sau Knifes Out, dar totuși recomandabil.

Obi-Wan Kenobi

Mi-a plăcut, dar poate doar din cauză că sunt fan Star Wars.

Ideea este că chiar și așa i-am descoperit niște defecte destul de mari. În primul rând, la fel ca Loki, este lung fără vreun motiv real. În primul episod efectiv nu se întâmplă nimic. NIMIC.

Apoi scenele de luptă sunt foarte prost regizate. Țin minte în primul episod când un “bad guy” fugărea o fetiță prin pădure. La un moment dat apare dintr-un tufiș la un metru în fața ei, dar cumva se aruncă pe lângă ea și nu reușește s-o prindă. Altă scenă care m-a enervat a fost o luptă dintre Obi-Wan sau Haja și un alt tip, în care tipul sare juma de metru în spate înainte cu juma de secunde înainte ca eroul să-i aplice o lovitură în stomac. M-am simțit ca și cum m-aș uita la un B rated movie.

Cumva aveam așteptări mai mari de la un film în care apare Darth Vader și cred că s-ar fi putut face mult mai multe. De exemplu eu d-abia așteptam să aud melodiile consacrate. A fost doar un Imperial March timid, abia spre sfârșit. Mi s-a părut că regizorul încearcă inteționat să nu folosească aceste elemente pentru a demonstra ceva. Ce? Nu știu.

Oricum, per total mi-a plăcut și aș putea să-l recomand. Mi-a făcut poftă să revăd episoadele I, II și III din Star Wars și mă voi uita și la sezonul doi din Obi-Wan.

The Mandalorian

Un singur cuvânt: excelent! Se vede mâna de bucătar iscusit a lui Jon Favreau aici. Mi-a plăcut totul, de la actori și personaje, la poveste, la muzică, la stilul western-ish în care este făcut. Are și multe episoade tensionate, are și caractere memorabile, are și replici memorabile (This is The Way!), are și umor. Pur și simplu e foarte mișto antiteza dintre Mandalorianul ursuz, care încearcă să vorbească foarte puțin și Baby Yoda-ul amuzant, care-i pus pe năzbâtii.

Îl recomand cu mâna pe inimă. Deocamdată m-am uitat la primul sezon și d-abia aștept să îl văd pe al doilea. Apoi pe listă este The Book Of Boba Fett.

Legat de aplicația Disney+, am două lucruri care nu-mi convin.

În primul rând mi se pare că stă mult mai prost decât Netflix la capitolul “recomandări”. Când deschid Netflix pur și simplu e imposibil să nu văd la prima vedere un titlu care să-mi stârnească interesul. La Disney+ mai degrabă trebuie să sapi tu ca să găsești chestii interesante, deși au o mulțime de titluri.

În al doilea rând, mă enervează o chestie. Dacă ies din film când începe genericul (și așa fac de regulă), când apăs pe “continue watching” data viitoare, mă bagă în genericul ultimului film văzut. Era chiar așa de greu de pus o linie de cod ca să evităm asta? C’mon, Disney, ai toți banii din lume. Plătește pe cineva să rezolve asta! 🙂

Altfel, d-abia aștept Andor și I Am Groot 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: