Ce aplicații mai folosiți pe Windows 10 pentru muzică, video sau foto?

By | May 9, 2017

Pe vremea Windows XP eram maniac cu aplicații și customizare. Nu cred că existau două zile consecutive în care taskbar-ul meu să arate la fel, aveam până și un program cu care editam pointerul mouse-ului. Am sărit peste Vista, iar Windows 7 m-a mulțumit atât cât să nu caut să-l înzorzonez.

Dar acum a venit Windwos 10. Un fel de sistem de operare care te ajută să te scarpini cu mâna dreaptă la urechea stângă. Şi pe partea de aplicații media parcă este mai înapoiat decât Windows 7.

Ca să vă dau un exemplu, aplicația pentru fotografii nu știu să rotească poza spre stânga, decât spre dreapta. Așa că am trecut înapoi la Windows Photo Viewer.

Playerul video mi se pare foarte limitat din cauza interfeței minimaliste. Înainte foloseam VLC-ul, însă de la un punct încolo, a început s-o ia pe cărări. Îmi acapara tot procesorul, crash-uia, șamd.

În privința playerului audio nu situația nu este așa gravă. Deși cel default din Windows 10 este cam prostuț, Windows Media Player încă își face treaba cu brio. Şi oricum, majoritatea muzicii o ascult online acum.

Așadar voi ce aplicații folosiți pe Windows 10 pentru muzică, video și fotografii? Mă interesează mai ales pentru cele din urmă.

P.S: Ce facem Microsoft, ne întoarcem la Winamp, BSPlayer și ACDSee?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Ce aplicații mai folosiți pe Windows 10 pentru muzică, video sau foto?

 1. Mihai

  Eu unul am rămas constant cu toate variantele de Windows:
  – Windows Photo Viewer,
  – Winamp
  – BSplayer (genial pt că descarcă și subtitrarea).
  Pentru filme mai folosesc Plex Media Server pentru că am chromecast și îmi place cum indexează. În plus e atât de simplu de folosit că își pune fetița de 5 ani desenele singură, inclusiv prin chromecast pe TV 🙂

  Reply
 2. Sorin

  N-am 10, dar cînd o să trec voi rămîne la preferatele mele: AIMP (muzică), Windows Media Player Classic Home Cinema (video), respectiv Irfan View (fotografii, doar pre-vizualizare). Folosesc variante portabile, ce nu necesită instalare, și care pot fi rulate chiar și de pe un stick USB.

  Reply
 3. Emilian

  Eu cam instalez tot ce instalam și pe Windows 7, Windows Vista, respectiv XP. Adică:
  Bsplayer și VLC pentru video, Winamp pentru muzică.

  Însă, nu prea mai folosesc pe nici unul din ele, nici pe laptop, nici pe desktop. Pentru filme folosesc de câțiva ani TV-ul (plex server pe NAS), muzică o ascult online (Deezer pe telefon, desktop).
  Pentru poze foloseam Windows Photo Viewer, dar observ ca după ultimul build nu mai există în lista de default programs, așa ca folosesc aplicația default de pe Windows 10 (Photos).

  De curând am trecut la Mac și mă gândesc ca ar fi o idee să instalez Hackintosh pe Desktop, ca să fie bine. 😀

  Reply
 4. gabriel

  Pentru Windows aplicatiile care s-au apropiat cel mai mult de nevoile au fost:
  – VLC pentru video
  – Foobar2000 pentru muzica
  – Irfan View pentru imagini

  Reply
 5. Teo

  • Pentru player audio: AIMP (cea mai buna solutie care sa arate ca Winamp si sa fie free)
  • Pentru player video: PotPlayer (cea mai buna solutie free avand functii mult mai avansate ca BSPlayer sau VLC precum si codec-uri preinstalate in produs + download de subtitrari).
  • Pentru previzualizare imagini: Irfan View

  Reply
 6. mardum

  Pentru foto – Faststone. Il folosesc de cativa ani. E gratis pentru home use.
  Video – Gom
  Audio – Winamp

  Reply

Spune-ți și tu părerea: