Ce este YOXO? Primele păreri

By | April 2, 2021

YOXO este probabil cel mai interesant serviciu cu care am interacționat recent. Este primul abonament digital, flexibil pentru telefonul mobil. Primești minute și SMS-uri nelimitate, activezi acces în roaming doar dacă vrei, îți adaugi extraopțiuni pe parcurs și poți renunța la el oricând. Ba mai mult de atât, la finalul lunii banii pentru traficul de date neconsumat se scad din factura următoare.

Cum adică digital?

Adică dacă vrei YOXO, trebuie să descarci aplicația YOXO de pe Play Store sau App Store și de acolo îți faci abonamentul. Ai de ales între trei variante:

Prețurile pentru abonament pornesc de la 19 lei pentru 20 GB. Eu am ales varianta de 100 GB național + 4.52 GB în roaming, pentru că au o ofertă până la sfârșitul lunii și prețul mi s-a părut foarte bun. Am plătit 39 lei, redus de la 45 lei.

Dacă vreți să vedeți despre ce este vorba, am făcut un video:

Sau dacă preferați textul ….

Procesul de înregistrare a fost extrem de simplu

Se vede că s-a lucrat mult la această aplicație. Tot procesul de înregistare a mers ca pe roate și mă declar impresionat aici. După ce m-am logat cu contul Orange, aplicația te pune să scanezi buletinul. Scanarea se face ca la Revolut, iar datele sunt recunoscute instant. Pur și simplu am îndreptat camera către buletin și asta a fost tot. Apoi trebuie să introduci cardul, iar aplicația îți ia un leu de pe card, ca să se asigure că acel card există. Apoi îți returnează leul.

După ce le-am dat leul, deja am primit pe mail toate informațiile: un mail cu comandă înregistrată, un mail cu un contract și mai multe pliante de informare și apoi a doua zi un mail care spunea că SIM-ul este în drum spre mine. Nu a trebuit să aștept după absolut nimic.

Știți care-i chestia? Că testând mai multe servicii de-alungul timpului știu cât de probabil ar fi fost ca procesul să se blocheze la unii din pași. Să nu recunoască buletinul, să nu primesc mailul de confirmare comandă, să nu meargă plata online șamd. Din această cauză spun că sunt impresionat.

Bine, ce-i drept, nu știu cât de repede se face activarea dacă treci de la un alt SIM Orange sau dacă te portezi de la alt operator.

Te poți porta sau poți alege un SIM nou

Dacă ești deja la Orange, poți să-ți portezi numărul direct din aplicație. Eu am ales un număr nou, iar cartela s-a livrat prin Cargus în mai puțin de 24 de ore. Adică am făcut cererea într-o seară și am primit cartela a doua zi. Între timp puteam vedea statusul cartelei în aplicația YOXO. Chestia asta mi s-a părut super tare.

Activare după ce a ajuns SIM-ul YOXO

YOXO știa deja că SIM-ul a ajuns. Tot ce a trebuit să fac a fost să îi scanez (tot din aplicație) codul de bare de pe spate și apoi să-l bag în telefon. Apoi am primit un SMS care îmi spunea să restartez telefonul și aia a fost. Banii de pe card (39 lei) mi i-a luat d-abia după ce am activat SIM-ul iar abonamentul s-a activat instant. How cool is that?!

După activare poți verifica din aplicație câți GB ai consumat și câte zile mai ai valabilitate.

Cum adaugi extraopțiuni

Pur și simplu selectezi ce vrei din aplicație. Iar prețurile mi se par foarte bune. 5 lei pentru 20 GB de internet național, cu 580 Mb disponibile în roaming. 5 lei pentru 100 de minute internaționale. 125 de lei pentru roaming Worldwide mi se pare excepțional. Aș fi plătit cu dragă inimă această sumă când am fost în SUA. Cea mai ieftină variantă de atunci era o cartelă de la alt operator cu 35$ pentru 500 Mb.

Limitări ale YOXO

Trebuie să fie și anumite limitări, nu? Ei bine, eu deocamdată am găsit doar două. Prima limitare este că YOXO nu este decât pe 4G/4G+. Deci dacă vreți musai 5G, YOXO nu este pentru voi. A doua limitare poate fi ocolită foarte ușor. By default YOXO nu te lasă să dai SMS-uri către numere scurte. Adică acele numere care te taxează: taxa de pod, taxa de parcare, donații. Se poate însă rezolva dacă adăugați extraopțiunea aceea de “numere speciale”, care costă 29.51 lei. Această extraopțiune va fi disponibilă de luna următoare, de pe 7 aprilie.

Concluzie

În concluzie, eu sunt încântat de simplitatea și flexibilitatea lui YOXO. L-aș recomanda celor care ar vrea să facă trecerea de la cartelă la abonament, dar nu vor să piardă beneficiile din roaming și nici nu vor să-și bată capul cu reîncărcarea lunară. YOXO îți ia banii lunar de pe card, ca un subscription. Până acum acestea două erau motivele pentru care eu nu renunțam la abonament.

Aștept cu nerăbdare luna viitoare, să văd ce se întâmplă, pentru că sunt sigur că nu voi consuma cei 100 GB 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Ce este YOXO? Primele păreri

  1. Fuzz

    Am eu de mai multa vreme – o sa ajungi sa platesti pana in 20 ron pe luna pentru abonamentul care in mod normal e 39/45 ron 🙂

    Recomand si eu la toata lumea ca e fix ce trebuie.

    Reply
  2. Adi

    Încerc și eu de ceva timp. Am zis mai degrabă sa verific cum este. Si deja am o problema. Grava. Si anume, semnalul. Vorbesc de Bucuresti. Sunt multe locuri în care semnalul este foarte slab. Am Samsung Note 9, deci nu poate fi de la telefon. Si am dual-sim. Mai am o alta cartela de la Telekom cu care am semnal mult mai bun și, mai important, la Telekom am semnal în locuri în care la Yoxo-Orange, nu am. Si asta e neplăcut.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ciudat. Eu am semnal la fel ca pe cealaltă rețea. De curiozitate, ia să încerci odată să ții doar SIM-ul de YOXO în telefon sau să-l bagi în alt telefon. Orange nu ar trebui să aibă probleme cu semnalul în București.

    2. Fuzz

      Bucuresti – nu am nici o problema cu semnaul (S10).

      Chiar si pe Valea Oltului semnalul de net nu se intrerupe cu o singura exceptie unde si Vodafone e picat.

  3. Viorel Cristea

    Este foarte bun, singura mea problema e ca nu are serviciul conferinta

    Reply
  4. Cristi

    Optiunea cu “numere speciale” este deja activa. Am avut nevoie si am activat aceasta optiune in urma cu mai bine de o saptamana 🙂

    Reply
  5. Alex

    Eu am cartela cu abonament din Anglia,si platesc 12 lire. Am benficii chiar mai bune. Mult mai mult trafic de date inclus,ca nici nu a mai fost nevoie sa imi iau cartela de Romania. Ce`i drept,ma taxeaza cu 30 de pi mesajul…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: