Ce jocuri de societate jucați? Ce mai este la modă?

By | December 20, 2022

Eu nu sunt fan jocuri de societate. De jocuri de cărți nici atât. Practic după ce mi-am cumpărat primul computer, șeptică, tabinet, rummy, Monopoly, Scrabble și alte chestii nu au mai existat. Cred că primeam prea multă dopamină de la jocurile video și mă gândeam mereu: “dar de ce să mă joc cu cartonașe cu cifre și semne pe ele, când pe PC grafica este mai bună?”

Dar apoi a venit facultatea s-au întâmplat multe revelioane la munte în formație de 10-15 oameni. Și cinci zile închis într-o cabană (uneori fără internet), pot face minuni. După multe strâmbături din nas, am dat ochii peste cap și am zis “biiine… joc Catan cu voi, ca să fiți șase”.

Și a început să-mi placă. Pentru mine de fapt Catan este un mod de a analiza oamenii împotriva cărora joc. Îmi place să văd dacă sunt dispuși să facă un schimb doar pentru că au simpatie pentru persoana cealaltă. Sau dacă sunt dispuși să-și taie craca de sub picioare doar ca să nu îi facă jocul altuia, cât de ambițioși/ofticoși sunt unii șamd. Pe scurt, dacă o să ajungem vreodată să jucați Catan cu mine, aveți grijă că vă psihanalizez și la sfârșitul jocului vă spun care sunt problemele voastre și de la ce întâmplare din copilărie au pornit 🙂

Apoi cred că următorul pe care l-am jucat a fost Activity, care (cel puțin la varianta pe care o jucam noi) era amuzant uneori doar și prin simplele traduceri ale activităților de pe cartonașe. Am devenit totuși MVP în grupul de petrecăreți, după ce am mimat cuvântul “crinolină”, care a fost ghicit din prima de echipa mea.

Apoi cred că am jucat Uno, care deși pare un joc de atenție și agilitate, uneori era și destul de fizic. Depinde cu cine joci, că uneori se lăsa cu vânătăi când se năpusteau vreo doi oameni asupra totemului. Sau cu zgârieturi, dacă se băgau fetele cu unghii mai hardcore 🙂

Am mai jucat și Exploding Kittens la un Blogger’s Lan Party și am acasă un pachet de “Cards Against Humanity”. Cel din urmă în schimb mi se pare mult mai amuzant în varianta online, că sunt mult mai multe cărți și combinații de cărți, care pot da niște răspunsuri extrem de amuzante.

Și nu în cele din urmă, am descoperit Fibbage, care-i practic varianta online a jocurilor de societate. Aici a trebuit să mă fac că nu mai vreau să joc, după ce câteva jocuri la rând mi s-a făcut complimentul cum că aș fi “un mincinos foarte bun”. Probabil de la poker face, nu știu.

Anyway, după doi ani de izolare și deci implicit cu jocurile de societate lipsă, anul acesta ieși la lumină și s-ar putea să ne strângem mai mulți în jurul unui mese. Eram curios voi ce jocuri de societate jucați sau ce mai e la modă 🙂 Care-i jocul la care ați râs cu lacrimi?

Dacă nu vă plac, vă înțeleg. Înseamnă că pierdeți des sau n-ați jucat cu persoanele cu care trebuie 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Ce jocuri de societate jucați? Ce mai este la modă?

  1. Saiman

    Iti las si eu cateva titluri:
    1) The mind
    – extrem de usor de invatat
    – scopul este ca toti jucatorii sa puna cartile din mana in ordine crescatoare fara sa vorbeasca. Nu e atat de imposibil pe cat pare
    – cu cat joci mai mult cu anumite persoane va calibrati mai bine 🙂
    – se muleaza pe caracterul de “citit oamenii”

    2) Splendor
    – usor de invatat
    – obiectivul este sa cumperi diferite carti de diverse valori

    3) Pandemic
    – ceva mai dificil de invatat. Trebuie sa tii tracking la mai multe lucruri
    – toti jucatorii joaca impotriva jocului pentru a preveni o pandemie
    – mare plus e ca ai grade diferite de dificultate in functie de cum vrei sa joci

    Reply
  2. Dragos

    Las și eu un joc foarte plăcut. AZUL. Se joaca in 2-3 sau 4 persoane. Atat.
    Pana nu joci 3-4 partide nu poți prinde bucuria de a juca contra jucători umani. L-am găsit sa-l joc si in browser (am zis ca merge de antrenament cand am 10-15minute sa fac o partida) dar in casa pe o masa intre doua cupluri este foarte antrenat.
    Eu l-am cumparat de pe emag

    Reply
  3. Dragos

    PS: revăzând după ce am postat pot zice ca ne mai place si Rummy, carcassonne, diverse variante de trivia, Activity, uno, diverse jocuri pe care le jucam cu cărți de joc Bicycle (de la jucariesimagie găsești cel mai bun preț, incearca un pachet si crede-ma nu vei mai accepta sa joci carti cu altfel de pachet)
    ?

    Reply
  4. Lucian

    Recomand Saboteur! E plin de mici rautati intre jucatori, care lucreaza pe care 🙂 Avantaj cine stie sa minta

    Reply

Spune-ți și tu părerea: