Ce parfumuri bărbătești preferați?

By | December 20, 2021

Pe principiul “spune-mi ce parfum îți place ca să-ți spun cine ești”, sunt curios de două lucruri:

  1. Vă dați cu parfum? Sau deodorantul antiperspirant este de ajuns?
  2. Care este parfumul vostru preferat?

Ca să fiu sincer, eu nu eram mare fan parfumuri bărbătești. Prin adolescență foloseam antiperspirant și atât. Doar că am fost corupt. Nu știu de unde am primit un tester de Givenchy Pi Neo și acela a fost primul parfum pe care am vrut să mi-l cumpăr. Poate și din cauză că acțiunea se întâmpla în perioada Matrix. Deci mi-am imaginat că dacă Neo și-ar fi dat cu parfum în Matrix, sigur ăsta era. A fost deci “era Givenchy Pi Neo”.

Apoi am fost virusat de Armani – Code. Cred că-i singurul parfum pe care aș ști să-l recunosc din prima după miros. În descrierea lui scrie că este “a sophisticated and seductive fragrance for a charismatic man.“. Practic fix descrierea mea.

Când l-am descoperit, am cumpărat o sticlă mare pe care o împărțeam cu tatăl meu. Inițial eu îmi dădeam cu el cam oricând. Apoi am mai citit și am înțeles că de fapt este un parfum cu note cam joase. Cam agresiv pentru zi și mult mai potrivit pentru seară. Și chiar așa era. Am realizat că e o combinație mult mai bună să-mi dau cu el seara, când ieșeam în club. Notele de piele și de boabe de tonka acopereau și mascau foarte bine mirosul de fum de țigară și nu mai ajungeam acasă mirosind a fabrică de tutun. Culmea este că deși nu am suportat niciodată fumul de țigară, acest parfum are printre componente și o notă de tobacco, dar care nu mă deranja.

Apoi nu știu ce s-a întâmplat, ori m-am plictisit de el, ori nu l-am mai găsit la prețul la care mi-l doream. Sau poate am realizat că nu pot să-mi dau cu el tot timpul și că mai mult se irosește în sticlă. Am trecut pe “Nautica – Voyage”, pentru că am citit pe undeva că era cel mai comandat parfum de pe Amazon. Un parfum fresh, cu note de măr verde și cedru. A fost bun, potrivit pentru orice ocazie, dar fără pretenții.

Acum folosesc o sticlă de Freedom de la Tommy Hilfiger, pe care l-am primit. Cam în același stil. Fresh, potrivit zilnic dar destul de banal.

Am realizat totuși că prefer parfumurile care miros fresh, sunt ok cu notele mai tari, lemnoase, cu boabe de tonka sau de cafea și deși aș spune că “Armani – Code” este parfumul meu preferat, nu l-aș putea folosi zilnic. Nu-mi plac în schimb mirosurile dulci. Mi se face greață efectiv. Nu prea le suport nici la femei, dar dacă întâlnesc un tip care miroase prea “dulce”, deja e un red flag. Sorry, dacă citești acest articol și miroși a portocală confiată, nu putem fi prieteni.

Și cam aceasta este povestea mea cu parfumurile bărbătești. Mi-ar plăcea să mai aleg eu unul-altul, însă în realitate întotdeauna primesc cadou mai multe parfumuri decât pot folosi. I am a simple man. Nu sunt genul care să folosesc câte un parfum în funcție de ora zilei și nici nu-s genul care să își dea cu jumătate de sticlă odată. Așa că folosesc de mai bine de un an sticla aceea de 100ml de Tommy și cred că nu am ajuns la jumătate.

Voi?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Ce parfumuri bărbătești preferați?

    1. Revo Post author

      Ce te face să spui că-i advertorial? Și ce ar fi rău în asta dacă ar fi un advertorial? 🙂

    2. Louis

      Hai sa fim seriosi.:)

      Nimic rau, daca ar fi marcat corespunzator. Un tag ascuns undeva prin footer nu difera cu mult fata de practicile intalnite la influencerii de care se tot face misto pe bloguri ori de cate ori se poate.

    3. Revo Post author

      Păi de regulă într-un advertorial ești îndemnat să cumperi ceva. Articolul acesta nu te îndeamnă să cumperi nimic, te-ai gândit la asta? Mai mult, nu pierzi nimic citind articolul, ba chiar poate câștigi una-două informații. În cel mai rău caz afli că sunt mai multe tipuri de parfumuri și că dacă îți dai cu parfum ultra-dulce nu ar trebui să citești acest blog 😛 Da, e ceva, dar nu este advertorial.

      Și diferă foarte mult față de ce fac influencerii pe instagram. De exemplu eu nu accept decât colaborări cu branduri cu care rezonez, nu fac reclamă azi la Avon și mâine la Oriflame sau din domenii despre care nu știu nimic. Dacă chiar aș fi vrut să mă ascund n-aș mai fi pus tag-ul respectiv și gata, nu?

  1. Dan

    Cred că fiecare are preferințele lui – mie îmi plac parfumurile spre oriental, Ylan-ylan, exotic, etc.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: