Ford mai face o gymkhana oltenească

By | December 19, 2021

Ford Europe a decis să aniverseze Puma cu numărul 1 milion într-un stil similar în care a aniversat și motorul EcoBoost cu numărul 400.000 produs la Craiova. Lansând un clip bestial, mai aduce un pic Craiova în atenția Europei 🙂

Povestea clipului este destul de interesantă. Oltenii se pregătiră pentru aniversarea a 1 milion de Pume, ce urma să aibă loc a doua zi. Doar că din cauza unei furtuni cu fulgere (cred că am văzut și o extorsiune și un degajament pentru un scurt moment în video), în curtea fabricii se materializează un Terminator oltean (sau Olterminator, cum i se mai zice pe numele de cod). Știm că-i oltean după modul în care conduce, evident.

Eh, proaspăt electrizat, omul încearcă și el să facă o gymkhana, doar că fiind obișnuit să conducă așa cum se conduce în Craiova … eh … vedeți și voi ce se întâmplă mai departe:

Totul se termină cu olteancă exclamând un oltenesc: “What the hell?!” sau cum ar zice englezii: “Cine o făcut nerozia asta?!”

Acum lăsând gluma la o parte, în video apare pentru prima dată mașina cu care Ford va concura în WRC. Este vorba despre M-Sport Ford Puma Rally1, care va înlocui Fordul Fiesta cu care Ford a câștigat trei titluri WRC din 2017 și până acum. Mașina are un motor turbo de 1.6 litri, ajutat în boost-uri de maxim 3 secunde de către un motor electric de 100 kW. Practic NOS electric 🙂 Bateria are 3.9 kW și poate fi încărcată în 25 de minute. Am crezut că-i glumă, dar Ford confirmă că mașina chiar poate merge și în modul full electric pe distanțe scurte (ca în video).

Și dacă tot suntem aici, Puma cu numărul 1 milion a fost un model cu motor EcoBoost de 155 cp în culoare Desert Island Blue. Este al treilea model pe care Ford îl produce în România de la debutul fabricii din 2009 (wow, 12 ani!) și prima mașină aș zice eu :)) Ford a investit în total 2 miliarde de când a cumpărat fabrica, a “angajat” 600 de roboți și 6000 de olteni, iar românii n-au fost în stare în 12 ani să le facă o autostradă decentă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: