Ce produse mi-au plăcut cel mai mult de la IFA? Două cuptoare.

By | September 5, 2017

Mai sunt două zile de IFA Berlin și cred că putem spune că lansările spectaculoase s-au petrecut deja. Dintre toate lucrurile pe care le-am citit sau văzut pe acolo, primul care m-a impresionat ar fi cuptorul Dialog de la Miele. Nemții spun că pentru a prepara mâncarea, acest cuptor aplică o intensitate diferită de căldură, în funcție de structura alimentelor.

Acest lucru îți permite să gătești în același timp și legume și carne, iar la final să ai carnea bine făcută și legumele al dente. Miele merge chiar mai departe, spunând că dacă vrei, poți pregăti un pește într-un bloc de gheață. Tehnologia folosită este pe bază de unde electromagnetice. Iată și explicația lor pentru cum funcționează:

“Cuptorul Dialog beneficiază de tehnologia M Chef, dezvoltată de Miele. Aceasta presupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termică specifică fiecărui aliment în parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulară care generează unde electromagnetice într-o anumită gamă de frecvențe și le distribuie în cuptor prin intermediul a două antene. Pentru că moleculele din mâncare sunt aranjate în moduri diferite și se rearanjează în timpul gătitului, procesul de gătit se remarcă prin ajustarea constantă a frecvențelor. Aceleași antene furnizează cuptorului Dialog feedback asupra cantității de energie absorbită de mâncare.”

Bineînțeles, cuptorul are și Bluetooth și se poate conecta la o aplicație de mobil, pentru a te notifica dacă mâncarea este gata.

Nu putem ști de acum dacă genul acesta de cuptoare se va impune pe piață, dar Miele nu sunt singurii care s-au gândit să reinventeze cuptorul. Şi la standul Panasonic am văzut o abordare similară. Un cuptor convențional, combinat cu un steamer și cu un cuptor cu microunde, toate într-un singur aparat. Iată cum arată pe interior:

Din punctul meu de vedere, e foarte bine dacă poți folosi cuptorul clasic și pe post de cuptor cu microunde. Nu cred că le-am folosit vreodată în paralel, așa că prin această abordare s-ar elibera mult spațiu prin bucătărie.

Sunt foarte curios să văd cum s-ar descurca în practică aceste electrocasnice, însă cred că vom mai avea de așteptat până să ajungă la noi. Mi-ar plăcea totuși ca aceste tehnologii să se impună pe piață și pe viitor doar să băgăm alimentele la cuptor, să apăsăm pe un buton, și să-l lăsăm pe el să-și bată capul cum să le pregătească.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: