Ceaiul verde

By | January 29, 2011

Astazi am trecut pe la Green Tea, o ceainarie foarte misto aflata pe niste stradute intre Calea Călărași și Bulevardul Carol I (Izvorul Rece). Casuta are si o gradina destul de frumos amenajata unde am inteles ca vara se poate servi ceaiul sub cerul liber.

In interior, mirosul este receptionerul de serviciu, care te saluta inca de la intrare si te conduce in una dintre cele 4 incaperi ale casutei (salonul mare, salonul japonez, salonul indian sau micul Paris). Noi am aruncat cate un ochi in aproape toate camerele si ne-au facut o impresie foarte buna. Decor minimalist, de bun gust, fara exagerari sau aglomerari, insa atat cat sa nu te plictisesti daca te uiti 1-2 ore pe pereti. Pe masura ce timpul trece, mai descoperi ceva interesant. Initial am vrut sa ne instalam in Micul Paris, pentru ca era cea mai luminoasa camera,  insa personalul s-a scuzat cu diplomatie, motivand ca toate mesele de acolo erau rezervate, asa ca am ajuns in salonul Indian. O camera un pic mai obscura, luminata la nevoie cu o veioza.

Meniul iti ofera peste 150 de tipuri de ceai din sortimente cum ar fi: ceaiuri albe, galbene, negre, organice, verzi, de plante, de fructe, de ORICE, dar si cafea, narghilea, racoritoare, bauturi alcoolice, salate, supe, gustari si dulciuri. Toate ceaiurile sunt descrise cu amanunt in carticica frumos legata (sau dezlegata) cu coperta de piele. Sfatul meu este sa va uitati de acasa pe meniu pentru ca acolo poate lua foaaaarte mult timp decizia. De exemplu, mie mi-ar fi util un rezumat al meniului 🙂

Noi am luat 2 ceaiuri de fructe: Grandpa’s Garden si Wild Berry, ambele foarte convingatoare ca gust. Primul a fost mai dulceag iar al 2-lea un pic mai acrisor. Mi s-a parut interesant si faptul ca ceaiul ti-l prepari tu, scufundand pliculetul in ceainic si asteptand cu ochii la clepsidra de pe masa, sa treaca 10 minute… sau poti oricand sa abuzezi de internetul wi-fi pus la dispozitie.

Preturile (la ceai, altceva nu prea am studiat) mi se par foarte bune. In conditiile in care pe Lipscani primesti un ceai de duzina intr-o cescuta liliputa la 9 lei, eu zic ca aici, un ceai din propriul lor sortiment, intr-un ceainic care iti poate furniza 2 casti generoase, este o afacere ! In general preturile la ceaiuri oscileaza intre 10 si 15 lei.
Si daca ti-a placut asa de mult incat ai vrea sa bei un asemenea ceai in fiecare dimineata, la parterul casutei gasesti un magazin “cu de toate” de unde iti poti cumpara ceai sau accesorii ptr. ceai. Sau de ce nu, poti comanda direct de pe internet sau poti face cadou un voucher …

Ne-a placut. Am pus banii cu zambetul pe buze in cutiuta interesanta ce continea nota de plata si am plecat, pentru ca ceainaria tine la linistea zonei si inchide zilnic la ora 23:00.

Mai venim !

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: