ASUS a lansat în România cel mai subțire laptop cu OLED din lume (cât un smartphone de subțire)

By | May 3, 2023

Cel mai subțire laptop cu OLED din lume se numește ASUS Zenbook S 13 OLED și are o grosime de 1 cm. Mai precis are 10.9 mm grosime, ceea ce îl face mai subțire și decât un Macbook Air M2 (care are 11.3 mm grosime) și chiar și mai ușor, cu doar 1 kg al său. Laptopul are doar 3.5 mm grosime în cel mai subțire punct al său. Design-ul este într-adevăr spectaculos… sau cum ar spune ASUS … Thincredible.

Carcasa este destul de interesantă. Este fabricată printr-o tehnologie proprietară denumită de ASUS Plasma Ceramic Aluminum. Capacul este din aluminiu mat, dar prin modul în care este finisat dă impresia că ar fi din ceramică. Doar în interior display-ul are o ramă glossy pe care eu nu mi-aș dori-o neapărat. Iată-l cum arată:

Display-ul este unul OLED, cu luminozitate foarte ok și calibrat astfel încât să obțină acoperire 100% DCI-P3. Dacă vă este frică de OLED, deși n-ar trebui, aplicația MyASUS are opțiuni pentru a proteja OLED-ul. Mai mult, ASUS va extinde garanția la 3 ani pentru Zenbook-uri începând din acest trimestru. Iar opțional se poate prelungi până la 5 ani.

Și în ciuda dimensiunii, ASUS nu a făcut compromisuri nici la celelalte specificații.

Specificații ASUS Zenbook S 13 OLED UX5304

  • Procesor Intel Core i5 sau i7 1355U;
  • Display OLED de 13.3″ în format 16:10, rezoluție 2.8K, 550 niți luminozitate maximă, acoperire 100% DCI-P3 și certificare DisplayHDR True Black 500;
  • Placă grafică Intel Iris Xe Graphics;
  • Memorie până la 32 GB LPDDR5 5200 MHz RAM;
  • Stocare SSD până la 1 TB PCIe Gen 4 – poate fi upgradată, nu este embedded;
  • Conectivitate WiFi 6E (802.11ax) și Bluetooth 5.2;
  • Camera web FHD IR / 3DNR / ALS;
  • Porturi: 2 x Thunderbolt 4 Type-C
    1 x USB 3.2 Gen 2 Type-A
    1 x HDMI 2.1
    1 x Audio jack
  • Baterie de 63 Wați oră;
  • Adaptor de 65W;
  • Preț: de la 7.900 lei, la eMAG.

Sau dacă preferați să le vedeți reprezentate grafic în stilul mai bling-bling, iată:

Despre baterie ar mai fi ceva interesant de zis. ASUS spune acolo în prezentare că bateria de 63 wați oră oferă autonomie de 14 ore. În realitate, mă aștept ca laptopul să facă față cu brio unei zile de lucru de 8 ore. Are însă fast charging și se încarcă în totalitate într-o oră.

Pe lângă asta, uitați ce adaptor slim și frumos are. Cântărește 100 de grame, se conectează pe USB Type-C. Lux.

În concluzie, nu prea am ce să-i reproșez laptopului. Design slim, ușor, display OLED, baterie bună, porturi destule (inclusiv acel port USB full size), jack audio. Este în ton cu ce a scos ASUS în ultimul timp. Care apropo, au 90% cotă de piața de laptopuri cu OLED. Iar 30% din ce vând ei acum este laptop cu OLED.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “ASUS a lansat în România cel mai subțire laptop cu OLED din lume (cât un smartphone de subțire)

  1. Andrei I

    Și totuși la un review ziceau ca ventilatoarele fac un zgomot deranjant și că pornesc și dacă te uiți pe YouTube.
    Procesorul e mai slab în mulți-threading decat AMD-ul folosit precedent.
    Iar legat de ecran, tocmai citeam că monitoarele OLED din generația actuală au poxelii aranjați într-o configurație care nu e bună pentru text, care s-ar vedea neclar, cel puțin până nu scoate Microsoft un update de Clear Type.
    Plus că sunt nedumerit cum te ferește de burn in când ai elemente statice gen task bar, că și despre asta am văzut un articol recent în care se plângea unul.

    Reply
    1. Revo Post author

      Să știi că și eu mă gândeam la și eu după ce am dat publish la articol și am recitit ultima frază. Subțire, performant porturi, baterie ok, ce ar putea fi în neregulă? Și apoi mi-am adus aminte că mai există și răcirea, despre care indiferent ce ar fi zis cei de la ASUS, tot trebuie testată ca să emiți o părere.
      S-a întrebat și de AMD. AMD a venit mai târziu cu noua serie de procesoare și din cauza asta nu au și cu AMD.
      Se rezolvă simplu cu taskbar-ul și burn-in-ul. E un utilitar care mișcă cu 1-2 pixeli imaginea, fără ca tu să simți asta. Tu nu vezi nimic, dar pixelii se refresh-uiesc.
      Legat de OLED și text, ai un link? Că sunt interesat să văd despre ce este vorba.

Spune-ți și tu părerea: