Cele mai bune descoperiri personale din 2017 (II)

By | January 5, 2018

Nu aveam mari așteptări de la 2017 la capitolul călătorii și experiențe, dar cumva s-au aliniat planetele. Pentru că nu vreau să dorm pe preș în această seară, voi spune că cea mai frumoasă experiență la nivel personal a fost nunta.

În rest, ne-am distrat mai mult decât ne așteptam. Am tras cu mai multe arme, am condus mașini pe circuit și pe macadam, am vizitat o țară și patru orașe noi, am încercat restaurante și preparate noi.

Cea mai frumoasă experință: Am condus un Golf 3 GT pe macadam

Din păcate nu am mai apucat să scriu pe blog. Însă cu o săptămână înainte m-am plimbat cu un BMW 228i pe circuitul de la Adâncata așa că am putut să fac o comparație. Senzația cu Golf-ul vechi pe hârtoape, singur în mașină, mi s-a părut mult mai internsă și mai brutală 🙂

Cel mai frumos oraș vizitat: Florența

Florența este un oraș de poveste. Mi-a plăcut foarte mult pentru că are și peisaje, și istorie, și cel mai important: o gastronomie foarte dezvoltată. Am mâncat un sandwich cum nu credeam că există într-o paninerie, o pizza excelentă într-un restaurant din piață și o înghețată foarte bună … în gelateria unei românce 🙂

Cea mai frumoasă țară nouă pe care am vizitat-o: Irlanda

Una dintre realizările din 2017 a fost că ne-am plimbat patru zile prin toată Irlanda și nu ne-a plouat. Am închiriat o mașină și ne-am plimbat din Dublin până în Belfast și înapoi. Am stat prin Airbnb iar de mâncat am mâncat în pub-uri și “cârciumi” de pe marginea drumului. Pentru mine nu a fost de ajuns să mă satur de verdeață, stânci și ocean.

 

Cel mai bun restaurant: Hugos Berlin

Hugos este un restaurant de 1 stea Michelin, la ultimul etaj al hotelului Intercontinental din Berlin. Am servit un meniu cu 5 feluri, dintre care aperitivul și peștele chiar m-au surpins. Mai impresionant mi s-a părut felul în care somelierii potriveau fiecare fel de mâncare (inclusiv desertul), cu un vin. Așa arata aperitivul:

Cel mai bun preparat: Bisteca alla Fiorentina

Bisteca alla Fiorentina este o mare bucată de vită (între 1 și 3 kg) preparată la grătar. O aveam de mult pe listă și d-abia așteptam să o încerc. Am servit-o într-un local mic din Florența, alături de o garnitură cu fasole cu bob mic, peste care au turnat un ulei de măsline din Toscana. Ca desert am ales un Chianti. A fost excelent totul.

Cel mai bun vin: Purcari Chateau Rose

Purcari rose a fost vinul pe care l-am descoperit în 2017. Cred că am deschis atât de multe sticle din acest vin, câte nu am deschis în total în restul anilor. Este atât de bun încât ne-a fost greu să mai încercăm și alte vinuri. Dacă ar fi să aleg un loc doi, cred că acesta ar fi un Freixnet Mia Blanco.

Cea mai băută bere: Silva Romanian Pale Ale

Cred că din cauza vinului de mai sus am băut mai puțină bere în 2017. Însă Silva RPA a fost berea pe care am consumat-o mai mult decât pe celelalte. Mă bucur că astfel de beri și-au făcut loc în supermarket-urile noastre.

Cel mai bun restaurant pe care l-am încercat în București: Borsalino

Borsalino este un mic restaurant pe la Piața Unirii. Au niște porții consistente de bucatini all’amatriciana și saltimbocca foarte bună. Cred că în decursul anului le-am încercat tot meniul. Până și coastele și burgerul sunt bune. Dar marea descoperire a fost sistemul lor de livrare. Cei de la telefon sunt foarte politicoși iar mâncarea ajunge întotdeauna fierbinte și foarte rapid.

Cel mai interesant preparat pe care l-am încercat în țară: sandwich cu pui și kimchi

Am fost la Mikkeller pentru bere, am revenit pentru mâncare, cam așa aș spune. Sandwich-ul de mai jos m-a impresionat pentru că este unul dintre cele mai picante și gustoase preparate pe care le-am încercat. La cât de picant este, mă bucur că au avut curaj să-l includă în meniu.

Cam atât cu 2017, a fost ultima săptămână de romantism. De acum ne uităm doar înainte. Mai ales că pentru 2018 încercăm să plănuim o excursie mult mai amplă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cele mai bune descoperiri personale din 2017 (II)

 1. Vlaicu Cristian-Giovani

  Daca va plac parcurile tematice si de aventura incercati Gardaland. Aveti si Verona si Venetia in zona plus lacul Garda…Poate ne vedem in zona 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   Hehe, chiar am fost anul trecut pe acolo. Am stat în Solferino și ne-am plimbat prin câteva sătuce de pe malul lacului Garda: Desenzano, Salo, Sirmione. Tot atunci am văzut și Veneția și Milano. A fost o idee și cu Gardaland, dar știu că era aglomerat în acea perioadă și din această cauză am renunțat.

 2. Cuatu Catalin

  Nu-i nimic mai placut dacat sa vizitezi locuri noi….si sa incerci si bucataria locului-(evident fara cartofi prajiti si mici pe cat se poate..:)-Mi-a placut Franta-…..Paris si Montpellie…Aigue-Mort-( o cetate medievala inconjurata de ziduri inalte de 30 m…fost port la marea Mediterana in evul mediu…acum e 20 km in interiorul continentului) si evident Grecia…..mai ales insulele….cele mici…sunt superbe.Am o invitatie in Liban unde as vrea sa vizitez in special valea Bekaa…unde sunt cei mai mari monoliti din lume….20 m lungime si cam 50.000 tone bucata……nici cu toaate tancurile din lume nu le poti misca.Totusi doua dintre ele au fost transportate pe o portiune de cativa km…si asta cam acum 2000 ani…cum?…nu stiu si nu stie nimeni…poate aflu cand o sa ajung acolo.Asta va fii mult mai tarziu…deocamdata acolo sunt tancuri dar nu in interes arheologic…:)

  Reply

Spune-ți și tu părerea: