Chrome pregătește o funcție super utilă de monitorizare prețuri pentru produsele pe care vrei să le cumperi

By | December 6, 2022

Tocmai ce am făcut update la Chrome și spre deosebire de alte dăți, am zis să citesc și ce noutăți aduce acest update. Iar prima funcție pe listă este genială pentru cei care vor să urmărească un anumit produs și să-l cumpere la cel mai bun preț.

Teoretic, conform Chrome, tot ce trebuie să faci este să te duci pe site-ul oricărui magazin online și să navighezi până ajungi la produsul dorit. Apoi în bara unde este scris link-ul paginii pe care te afli, trebuie să apeși pe “Track Price”. Și atât. Chrome îți va trimite apoi mailuri când prețul acelui produs scade pe oricare dintre site-urile pe care le monitorizează.

Eu nu am reușit să activez încă funcția, nici pe laptop nici pe telefon. Am intrat în setările avansate prin chrome://flags și nu o am acolo. Posibil ca la început să nu fie disponibilă în toate țările.

Cel puțin teoretic însă, n-ar fi așa de greu să fie extinsă în toate țările. Asta dacă Google chiar își dorește asta și nu va lăsa inițiativa să moară ca restul de produse și servicii Google terminate în fașă. Am văzut însă că cel puțin la Chrome nu prea s-a întâmplat ca Google să retragă funcții.

Provocarea o văd mai degrabă legată de ce magazine vor fi integrate în această monitorizare și ce nu. Că dacă integrezi cine-știe-ce magazin dubios, acela ar putea să manipuleze un pic sistemul. Să facă o reducere absurdă la un produs căutat (care eventual nu e pe stoc), doar de dragul de a atrage trafic pe site.

Oricum, dacă funcția asta va deveni disponibilă în masă, va fi mega utilă. Mai ales de Black Friday 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Chrome pregătește o funcție super utilă de monitorizare prețuri pentru produsele pe care vrei să le cumperi

Spune-ți și tu părerea: