Wednesday de pe Netflix e un fel de Harry Potter după 2 luni în Bușteni

By | December 2, 2022

Pentru cine a trăit într-o peșteră până acum, Wednesday este cel mai nou serial Netflix. Este cu personajele din Familia Addams, regizat de Tim Burton, iar primul sezon a fost filmat în România. Locațiile de filmare includ Castelul Cantacuzino din Bușteni, Casa Monteoru, Grădina Botanică și cea mai horror locație dintre toate: Universitatea Politehnică.

Având în vedere cele de mai sus, am zis să mă uit și eu. Nu mi-a plăcut niciodată în mod special nici Familia Addams și nici nu-s fan Tim Burton. Ba chiar din contră. Nu văd nimic special nici în Edward Scissorhands, nici în Corpse Bride… de fapt în nimic din ce a făcut Tim Burton. Mi se par niște cringefest-uri overrated pe care îmi vine greu să le iau în serios ca filme. Acestea fiind zise, mă așteptam ca Wednesday să fie o prostie.

Și chiar este. Doar că spre surprinderea mea, este o prostioară care îmi place. Nu-i nici atât de copilăros pe cât mă așteptam și este și mult mai puțin cringe față de ce mă așteptam să văd. Scenariul este un pic previzibil, dar Wednesday (Jenna Ortega) joacă bine, serialul este scris ok și îmi place să mai văd câte un Easter Egg românesc din când în când prin film. Ba un volum de Arghezi, ba o casă care se vede că-i românească, deși ei încearcă să-i dea un aspect goth. Este genul de comedie neagră la care nu râzi, dar mai bagi câte un “ha!”, din când în când.

Are și câțiva actori români. Aș fi putut să bag mâna în foc că Lurch va fi jucat de un român de când am auzit că vor fi și români în cast.

Altfel, nu zic că e Harry Potter după 2 luni în Bușteni într-un sens neapărat rău. Toți cei cu care am vorbit au aceeași părere. De la “școala de neadaptați” de la Nevermore/Hogwarts, până la modul în care sunt repartizați după puterile speciale, la “camera secretelor”, la “quidditch”-ul transformat în cursă cu caiacele șamd.

Nu-i rău serialul. E ceva light de văzut seara. Are un pic de sânge și gore, dar este mult mai family-friendly decât m-aș fi așteptat.

Dacă-i ceva ce regret la serialul acesta, este faptul că sezonul 2 nu se va mai filma în România. Se pare că românii au zis să-l ardă la facturi pe Tim Burton, că nu se știe când îl mai prind în România. Și drept urmare, după primul sezon, Tim și-a strâns jucăriile și a anunțat că va filma restul serialului în altă parte.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Wednesday de pe Netflix e un fel de Harry Potter după 2 luni în Bușteni

  1. Ciprian

    Si Thing (mana) a fost jucat de un roman 🙂 “Victor Dorobantu is the incredible actor who plays Thing on Wednesday. “

    Reply

Spune-ți și tu părerea: