Dacă-i ceva ce ajută la civilizarea Poliției Române…

By | May 10, 2023

Vorbeam zilele trecute cu niște prieteni care circulă mai mult cu mașinile decât mine. Unii dintre ei cu mașini care sunt mai predispuse pentru a fi trase pe dreapta.

În ciuda a ce scriu aici despre ei, eu trăiam cu impresia că Poliția Română s-a mai civilizat. Însă am rămas un pic blocat la ce povești recente am auzit. Din discuțiile cu tovarășii respectivi am rămas cu impresia că polițiștii încă mai opresc pentru șpagă. Genul de opriri la intimidare sau invocat o contravenție fictivă, în speranța că sigur găsesc ei ceva în neregulă când verifică actele mașinii. Apropouri după ce te prind că ai depășit limita de viteză legală șamd.

Și stăteam așa și mă gândeam că probabil că nu o să scăpăm niciodată de corupția din Poliția Română. S-a ajuns la întrebarea: “care e soluția?”. Tovarășii ziceau că le-ar trebui salarii mai mari, ca să nu se mai bucure la bani de o ceafă de porc. Eu sunt de părere că salariile mai mari nu vor ajuta la nimic. În Poliție mi se pare un cerc vicios în care fiecare trebuie să dea cota mai departe la superior. Poți să vrei tu să fii cinstit ca agent, dar degeaba dacă ești la baza piramidei și șefu’ percepe comision.

În fine, mă consolez că un lucru sigur ajută la civilizarea agenților. Nu, nu colantarea în alte culori a mașinilor, nici noile BMW-uri, nici penibilitățile cu Flick Domnul Rîmă și nici flagranturile praf-în-ochi.

Nu. Dacă-i ceva ce ajută la civilizarea lor este prezența camerelor video auto, a camerelor video pe telefoane și a telefoanelor în mâinile câtor mai mulți conducători, trecători, pietoni și martori. Așa ajungi să vezi cum stă treaba în realitate. Adică așa. Sau așa.

Din păcate camerele video nu pot să-i oprească să stea în continuare cu radarul ascuns după copac sau să se uite în altă direcție când unul întoarce în fața lor pe dublă continuă, dar ei n-au chef de treabă.

Oricum, tot e bine că avem telefoane. Altfel cred că eram tot în vremurile de haiducie din anii ’90-2000.

Încă un motiv în plus să iubești tehnologia.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Dacă-i ceva ce ajută la civilizarea Poliției Române…

  1. Alex

    Poate ar fi bine să se “civilizeze ” și conducătorii auto… De ce oare sunt așa de “civilizați ” șoferii români imediat ce trec granița, în orice direcție?

    Reply
  2. Radu

    Dupa parerea mea, gheolbamismul incepe inca de la profesorii care pregatesc viitorii agenti, ma refer aici la intreg lamtul de la liceu si pana la Academia de Politie. Pana nu ies din sistem acei oameni si sefii actuali din politie, nu vor fi schimbari imbunatatiri majore.
    De asemenea, un mare “bine” ii fac acestui flagel, controalele inopinante ale agentilor sub acoperire de la DGA.

    Reply
  3. Dan Pavelescu

    România e o țară bolnavă, nu există medicamente și nici doctori pentru problema ei.
    Corupția conduce și macină totul, începând de la principalele instituții de stat, corporații, cluburi sportive, mici comercianți, până la asociațiile de locatari. Băieții dâjtepți conduc țara în direcția avantajoasă pentru buzunarele lor, hoardele de pupincuriști fac totul pentru bunăstarea dăjtepților și se mulțumesc cu resturile căzute de la masă, iar țopârlanul de rând încearcă să-i imite pe toți, bucurându-se când ia o șpagă de 10 lei sau țepuiește un fraier.
    Oamenii au devenit nesimțiți și egoiști, puțini au rămas cei care mai au valori morale. Nu, nu mai există cale de întoarcere și nici speranță. Cei ce vor “o țară ca afară” o pot găsi “afară”. Nu aici.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: