Cu ce merge un vin roșu sec?

By | January 23, 2016

Poate sunt eu defect, dar mie majoritatea vinurilor seci din comerț mi se par mult prea înecăcioase. Le prefer pe cele demi – de orice ar fi. Ştiu totuși că puritanii nu le consideră vinuri adevărate decât pe cele seci. E problema lor, eu oricum nu le consider adevărate decât pe cele de țară. Doar că în preajma sărbătorilor am primit vreo 5-6 sticle de vin sec.

Evident că am consumat o parte din ele la masă, împreună cu mâncăruri grase și cu carne de porc. E amuzant să vezi cum același vin are un gust total diferit în funcție de meniu. Am observat în același timp că nu degeaba se specifică pe ele temperatura la care se servesc. Dacă le băgam în frigider la 4-6 grade, deveneau și mai seci.

Problema este alta. Cu ce poți consuma vinul roșu sec dacă nu ești la masă? Adică, presupunând că vrei să bei câteva pahare în timp ce te uiți la film, ce pui lângă el? Că parcă e prea sec să bei mai mult de un pahar, iar floricelele și alunele nu ajută.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Cu ce merge un vin roșu sec?

    1. Revo Post author

      Not bad, dar cam impractic. Până vin eu cu brânzeturile, cuțit și cu tocător de lemn se termină filmul. Păstrez link-ul pentru paring-ul de brânzeturi cu vinuri de la început.

  1. un muc

    bakerolls cu aroma de pizza sau chipsuri cu arome (nu cele sărate). în general ceva care să fie gras și să pice greu la stomac 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Să stii că sună foarte bine, o să încerc cu prima ocazie 🙂

Spune-ți și tu părerea: