Cum a fost 2023 pentru voi?

By | December 29, 2023

Nu zic că n-a fost frumos pe plan personal, dar per total a fost un an foarte greu.

Încep cu business-ul.

Senzația permanentă pe care am avut-o în 2023 a fost că am muncit mai mult ca să câștig la fel. Pe partea de business, modificările fiscale de anul trecut ne-au făcut să batem pasul pe loc. Aveam niște bani strânși pentru investiții, pe care i-am retras din cauză că guvernul s-a gândit să mărească impozitul pe dividende de la 5% la 8%. Drept urmare, în 2023 am fost doar precauți și am amânat tot ce voiam să facem. Neavând acea plasă de siguranță, am devenit mult mai dependenți de încasări și fiecare sfârșit de lună a devenit stresant.

PSD și PNL inventează din mers reguli și taxe ca să acopere incompetența și incapacitatea de a colecta corect și eficient taxele existente deja. Ne-au afectat și tăierile scutirilor din IT, care înseamnă la propriu bani mai puțini în mână la final de lună. Acesta este cadoul PSD-PNL pentru români de sărbători. Sunt puși pe drenat clasa mijlocie și antreprenorii. Și partea nasoală este că nu putem spera la mai bine pentru 2024.

Altfel, pe blog lucrurile au mers bine spre foarte bine. Deși “blogurile sunt pe moarte”, acesta a fost cel mai bun an din istoria blogului ca trafic. Am început anul foarte prost (cea mai slabă lună de tot anul a fost ianuarie), însă am recuperat teren în a doua jumătate a anului. Am reușit să și diversific conținutul și să fac și clipuri pe YouTube și reel-uri pe Instagram și conținut pe TikTok. O să urmeze o retrospectivă pentru fiecare canal în parte.

Și din punct de vedere al colaborărilor a fost ok. Am reușit în continuare să fiu selectiv. N-ați văzut pe aici nici crypto, nici NFT, nici Imobiliare Dubai, nici IQOS, nici pariuri, nici campanii politice, nici împrumuturi și IFN-uri. Am refuzat inclusiv colaborări cu branduri cu care nu rezonez sau în care nu cred.

Pe plan personal îmi place să fiu mai discret, dar a fost un an foarte frumos. Această componentă clasifică de fapt 2023 drept un an frumos pentru noi. A fost al treilea an ca părinți de copil mic și energic. Sunt recunoscător că am avut posibilitatea de a fi lângă familie în fiecare moment. Mai greu cu travel-ul la această vârstă, în rest… s-a dormit bine, s-a mâncat, s-a mers la grădiniță. S-a crescut 🙂

La voi cum a fost?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cum a fost 2023 pentru voi?

  1. vlad

    Am facut toate concediile pe care ni le-am dorit.

    La noi firma a compensat noile taxe a lui ciorapu.

    Din pacate pana acum nu s-au concretizat planurile de plecat din tara.

    Datorita la Rabla Local, am incheiat aventura cu loganelul.

    Mi s-a stricat telefonul la o luna dupa ce a iesit din garantie.

    Prin mai COVID-ul a facut niste probleme prin familie. Nemaifiind stiri pe tema asta, am crezut ca s-a terminat si am lasat garda jos si ne-a vizitat.

    Reply
    1. vlad

      worldpay se numeste in romania, international este detinuta de catre fis

  2. Mihai

    A fost si la mine un an greu, dar am reușit să termin de construit o casă și să ne mutăm in ea. Estimările inițiale s-au dus pe apa sâmbetei și a trebuit să mă împrumut mai mult decât aș fi vrut, dar decât să stau in chirie sau sa trag de construcția casei câțiva ani, am ales sa iau tot creditul acum și om vedea mai târziu.
    Tăierea scutirii din IT m-a afectat, dar cu ocazia asta am ales sa renunț la contribuția de la pilonul 2 și să direcționez banii pentru rambursarea anticipata a creditului cu scăderea perioadei. Este de departe cel mai bun randament pentru mine.

    Ca și bonus am aflat că la câteva sute de metri de zona in care am construit (Buzău) va trece drumul Buzău-Braila și autostrada A7 spre Moldova, deci în câțiva ani voi avea acces foarte ușor către orice destinație din Romania. Sper să construiască drumurile măcar in ritmul de anul asta.

    Îți doresc un nou an cel puțin la fel de bun și succes in continuare cu blogul!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: