Cum a fost Black Friday 2019, ce mi-a plăcut, ce nu mi-a plăcut, ce mi-am cumpărat

By | November 18, 2019

S-a încheiat week-end-ul și iată-ne trecuți cu bine și de a noua ediție de Black Friday.  Nu știu cum s-a văzut de la voi dar de la mine parcă evenimentul s-a văzut mai calm decât în ultimii ani. Pare că toată lumea s-a obișnuit cu fenomenul și fiecare știe ce are de făcut.

Fashion Days – Ei au fost primii care au dat start-ul. Sunt curios dacă faptul că au mutat evenimentul miercuri a fost de bun augur. Aici Alice a fost manager pe procesul de cumpărare. Și-a cumpărat (încă) o pereche de Skechers, o bluză care îi este mare și cred că doar atât. Mi-a comandat și mie două perechi de încălțări. Ne-am fi cumpărat mai multe, dar se pare că avem gusturi prea specifice la haine. E loc mult de creștere a numărului de produse pe zona de haine normale. Am plătit cu cardul MasterCard, pe care nu l-am putut salva în aplicație.

Tot ce am comandat a fost la EasyBox și 3/4 comenzi au ajuns deja.

PC Garage – Ofertele au fost online pe la 00:00 și pe la 00:20 și-a revenit și site-ul. Ca de obicei, prețuri bune la componente. Au avut și multe produse în zona audio. Și-a cumpărat Alice o pereche de căști Bluetooth Creative Outliner pentru alergare.

eMAG – Au pornit mai târziu decât de obicei, la 7.24 și au avut acea problemă cu codurile CVV pe care le-a limitat PayU. Nu știu dacă nu cumva aici nu a fost de vină și noua directivă PSD2, care presupune trimiterea mult mai multor SMS-uri. Chiar și așa, s-au apropiat de estimările inițiale. N-au ratat ținta decât cu mai puțin de un milion. Doar că de obicei își depășeau estimările.

screenshot via Hoinaru, că eu am uitat să cer acces la dashboard-u lor de Black Friday

Sunt uimit că deși au avut acea dudă cu codurile CVV, tot au avut un procent mare de plată cu cardul. Sper ca trendul să se păstreze și la anul să nu se ferească clienții de plata cu cardul din cauza acelor probleme.

Am cumpărat SSD-ul de 960 GB, un laptop, un blender pe care vrem să-l facem cadou și atât, că laptopul mi-a dat un pic calculele peste cap. De fapt nu, am mai luat un voucher la Starbucks, pentru că mă plictiseam. Practic a fost primul an în care am cumpărat ceva din categoria “produse surpriză”. Deocamdată de aici a ajuns doar SSD-ul (la EasyBox), pentru că blenderul și laptopul vor fi livrate (probabil mâine) prin curier.

P.S: Inițial am intrat și m-am dus glonț la Ferrari și am văzut că este stoc epuizat. Apoi am aflat că până la urmă nu s-a vândut.

Elefant – Intră în categoria magazinelor pe care le lași pe mai târziu. Și din cauză că site-ul este de obicei pe jos. De aici am cumpărat ieri câteva cărți și am fost neplăcut surprins să aflu că percep o “taxă de procesare” de 2 lei. Wtf? Chiar nu se putea include acea taxă în prețul produselor?

Pe partea pozitivă, au avut prețuri foarte bune la cărți, mai bune decât la Libris. Și au avut și multe produse de home deco la ofertă.

GSMnet.ro – Și ei au fost ok. Cred că întotdeauna vor fi oameni care vor avea nevoie de un cablu, o husă, o folie. Și întotdeauna vor fi oameni care vor fi interesați de un produs care costă mai puțin de un leu 🙂

Finestore – Aici am dus muncă de lămurire cu site-ul. Mai întâi vineri, când am cumpărat băutura pentru Revelion. Apoi duminică, atunci când am mai cumpărat două licori fine. Un rom Dictador 20 și un Ardbeg de 10. Sper ca la anul să fie mai pregătiți.

evoMAG – Ca de obicei, și ei au făcut o figură bună, deși și-au cam diluat evenimentul prin campanii succesive în weekend-urile de dinainte. Nu am comandat nimic de această dată, dar am văzut câteva produse la preț foarte bun. Inclusiv această priză, care este și acum mai ieftină decât în oferta eMAG.

Spre deosebire de anii trecuți, mi s-a părut că Altex și F64 au avut prezențe mai slabe. Sunt și magazine care nu au mai făcut nimic: Flanco, Orange, ar fi mers și Decathlon. Păcat. Parcă de la an la an sunt mai puțini și cred că tuturor le-ar plăcea să vadă mai multe opțiuni reale. Cum spunea și Iulian Stanciu de la eMAG, Black Friday nu este neapărat un eveniment despre profit cât despre câștigat clienți noi care vor aduce ulterior profit.

Articolul meu tradițional de Black Friday a mers bine. Ușor mai bine decât anul trecut. La fel și cel cu oferte bune încă active.

La voi cum a fost?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cum a fost Black Friday 2019, ce mi-a plăcut, ce nu mi-a plăcut, ce mi-am cumpărat

  1. Mario

    Am comandat de la FD miercuri, livrare la easybox, vineri aveam coletul.
    Emag, livrare la easybox, 8/9 comenzi livrate până azi dimineață.
    PCG, comandat vineri la 00:20, primit colet la 12 și puțin.
    Finestore – prins problema cu site-ul la 00:00 (apăreau tot felul de produse în coș ), dat comanda iar pe la 02:30, vorbit duminică cu ei și nu le apărea comanda. Dat iar comandă duminica, sunat, confirmat, mâine trebuie sa vină.

    Payu/romcard sucks, totuși am plătit peste tot cu cardul, chiar și la emag (cu câte 2-3 reîncărcări).
    Finestore zici că-s în urma cu câțiva ani cu site-ul.
    Aplicația emag a mers ca unsă, tap, tap, comandă dată.
    Cardul nu a mers salvat din aplicația FD, în schimb merge pe site.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: