Cum activezi ING Pay pentru a face plata cu telefonul mobil

By | July 23, 2018

Iată în sfârșit încă un motiv de bucurie pentru posesorii de carduri ING. Astăzi s-a lansat serviciul ING Pay, prin care se poate face plata cu telefonul la orice POS contactless. Dar înainte să funcționeze plata prin telefonul mobil, trebuie să actualizați aplicația ING HomeBank și să activați opțiunea ING Pay.

Vă logați în Home Bank și scroll în jos până la secțiunea “Servicii”. Aici ar trebui să apară serviciul ING Pay, inițial ca inactiv. Tap pe acest tab, trebuie să dați permisiunea aplicației de a folosi NFC și să setați ING HomeBank ca aplicația implicită pentru plăți. Apoi “activează card virtual”.

După ce ai creat cardul, poți modifica limita la care să îți ceară PIN-ul din secțiunea “carduri virtuale”:

Asta-i tot. Serviciul ING Pay se poate activa pe două telefoane cu Android. Ca să plătești, trebuie să apropii telefonul de POS cu NFC-ul activat și cu ecranul aprins. La fiecare plată se primește o notificare pe telefon. ING Pay poate fi folosit chiar și dacă telefonul nu este conectat la internet, pentru un maxim de 10 tranzacții în 15 zile. Apoi va fi nevoie de o conectare la internet, din motive de securitate. Serviciul nu costă nimic, nu există niciun comision, alertele push sunt și ele gratis.

Eu mă bucur pentru că deja am prea multe carduri care îmi ocupă loc în portofel și pe viitor mi-ar plăcea să renunț la ele și să folosesc doar telefonul. Mai ales pe timp de vară se mai întâmplă să am câte o pereche de pantaloni scurți cu un singur buzunar mai încăpător. Pe lângă asta, în următoarele zile va fi amuzant să văd reacția comercianților când voi plăti cu telefonul.

Din păcate ING Pay este disponibil deocamdată doar pentru Android, nu s-a specificat când va fi lansată și aplicația pentru iOS.

Următorul pas: Google Pay în România? 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

10 comentarii la “Cum activezi ING Pay pentru a face plata cu telefonul mobil

 1. Marius

  De ar avea si ei un curs euro bun… cred ca ei concureaza in liga celui mai prost curs de pe piata. 🙂

  Reply
  1. Revo Post author

   Cumva nu-i învinovățesc pentru acel curs dezastruos. Fiecare bancă are servicii avantajoase pentru clienți și servicii din care trebuie să câștige și ei, ca bancă. La ING sunt tranzacțiile în valută. Pentru curs euro bun există Revolut 😀

 2. Ariel

  Mersi de ghid. Mai devreme încercasem sa activez singur serviciul dar n-am reușit. Din lipsa de timp nu mi-am bătut capul.

  ?

  Reply
 3. The Gadgetist

  In urma acestei stiri am incercat si Google Pay legat de card Revolut si merge perfect. Cum Google pay inca nu se gaseste inca in play store la noi se poate instala ultimul apk din iulie de pe apkmirror. Works like a charm.

  Reply
  1. Cristina Gresoi

   Wow…merge înregistrat cardul Revolut ca si Pay phone?..iar la Ing..imi tot cere sa mi înregistrez telefonul…cum naiba fac ?

 4. ciprian

  am activat si eu serviciul, si azi cand am incercat sa platesc cu telefonul, doamna de la casa m-a pus sa scanez un cod qr, trebuia sa instalez o aplicatie..pana la urma am platit cash. Mentionez ca setarile au fost facute ca in poze, am primit confirmare si pe mail, serviciul este activ, nfc era deschis.. Unde este problema ?
  Multumesc

  Reply
  1. Revo Post author

   Problema este la doamna de la casă, care fie nu a știut, fie a înțeles greșit ce vrei să faci. Chestia aia cu scanarea unui cod QR e alt serviciu (care nu cred că este al ING-ului). Data viitoare spune-i să introducă suma în POS, ca și cum ai plăti cu cardul, și atinge telefonul de POS.

 5. Anndruska

  Pe Nexus 5x nu merge, cel putin la mine. Am facut totul corect.

  Reply

Spune-ți și tu părerea: