Folosiți o cutie de pâine? Are vreun avantaj?

By | July 24, 2018

Eu întotdeauna am văzut cutia de pâine drept un mod mai extravagant pentru a păstra un aliment simplu. Nu am cumpărat una până acum din două motive. Pentru că mi se pare că ocupă prea mult loc și pentru că mi se pare că plătești prea mult pentru două scânduri.

De exeplu, cutia de pâine “MAGASIN” (cea din poză) de la IKEA costă 50 lei. Același preț cu cel al unui scaun pliant din lemn, tot de la IKEA. Acum am văzut că au scos și un model nou, mai scump.

Pe lângă cele două motive de mai sus, eu întotdeauna am crezut că printre scânduri trece aerul, iar pâinea se va usca mai repede. Dar uitându-mă în week-end la cea de la IKEA, am văzut că sub acele zăbrele are încă un strat subțire de PFL. Doar pe margini ar fi un mic spațiu de ventilație, nu destul cât să se usuce pâinea, zic eu.

Și totuși, am văzut că toate magazinele de home deco au câte o cutie de pâine în stoc. La prețuri similare, semn că se vând. Am intrat pe OLX și am văzut că există și cutii de pâine personalizate. Pare că sunt oameni care au dezvoltat o pasiune pentru așa ceva. Asta m-a pus pe gânduri. Poate că sunt utile până la urmă?

Dacă aș cumpăra o cutie de pâine, aș cumpăra-o în primul rând ca să păstrez pâinea în condiții mai bune, în speranța că nu mai face condens, că nu se întărește și că rămâne proaspătă mai mult timp. Poate și pentru aspect. Acum o ținem în acea pungă din hârtie/plastic în care o punem când o cumpărăm și arată un pic dezordonat.

Voi folosiți o cutie de pâine? Are vreun avantaj? Se păstrează pâinea mai bine în ea?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Folosiți o cutie de pâine? Are vreun avantaj?

    1. Revo Post author

      Mănânc foarte puțină, nu-mi fac griji pentru sănătate în ritmul în care mănânc 😛

  1. Marius

    Sor`mea are așa ceva. Eu n-am vrut să îmi iau tocmai pentru că am zis că se usucă. Oricum, fac pâine de casă și după 3 zile n-o mai poți mânca.

    Reply
    1. Revo Post author

      Sunt atât de sărac, încât nici măcar șoareci sau gândaci nu-mi permit 🙁

  2. Dan Pavelescu

    Mă gândesc că ar trebui să iau și eu una. Nu de alta, dar încă țin pâinea ca pe vremea lui Pazvante Chioru, într-o pungă de plastic atârnată de un cui pe ușa de la bucătărie 😀

    Reply
  3. Sorin

    Nu folosesc și nici nu mi-ar trăbui cutie de pîine: ocupă spațiu complet inutil și nici nu mă inspiră în vrun fel chiar dacă ar fi personalizată. Pîinea o țin în ambalajul ei de plastic, avînd grijă să nu o las descoperită. Acum că e vară, o păstrez in frigider. În restul anotimpurilor în dulap. Și e okay.

    Reply
  4. Cuatu Catalin

    ..pui painea la congelator..o scoti si dupa o luna…o lasi 30-45 min sa-si revina sau o pui la microunde…e proaspata si buna ca atunci cand ai cumparat-o…de altfel toate produsele de patiserie inclusiv painea sunt importate congelate.Pentru o solutie de 3-4 zile foloseste o punga de hartie care sa inveleasca etans painea….dupa care o introduci intr-o punga de plastic inchisa etans-( cat se poate evident)….nu prinde mucegai si isi pastreaza cat de cat calitatile.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: