Cum am văzut protestele din țară

By | August 12, 2018

Cu toate că de data aceasta am urmărit protestele de la mare depărtare, lucurile nu mi s-au părut niciodată mai clare.

În primul rând, mai crede cineva că trăim în democrație? Părerea mea este că avem aceeași democrație ca la ruși. It’s all fun and games, până faci mișto de Putin. Și apoi te îmbolnăvești de un glonț în ceafă. Așa și aici. Protestăm, dar atât cât vrea Dragnea. Facem valuri într-un pahar. Peste un anumit punct cheamă jandarmii să servească o porție de democrație.

În al doilea rând, mai crede cineva că jandarmii sunt aceste ființe simpatice și inocente preocupate doar de siguranța cetățeanului? Nu. Jandarmul ascultă ordine. Iar dacă ordinele sunt să provoace haos, asta va face. Va da cu bastonul fără discriminare în copii, femei, oameni în scaune cu rotile șamd.

Părerea mea este că guvernul a vrut să le dea o lecție românilor din diaspora.”Nu veniți aici că luați bătaie”. Nu doar că te întorci cu vânătăi în țara în care lucrezi, dar te vor privi și colegii cu alți ochi: “huliganii ăștia români care se bat cu autoritățile statului”.

Soluții deocamdată nu prea sunt. Decât să menținem tensiunea până la următoarele alegeri, în speranța că atunci românii vor ieși la vot și vor face alegerea corectă. Ah, și oricând vedem un jandarm, măcar cu o înjurătură suntem datori. Fără remușcări. Oamenii care au coloană vertebrală nu rămân angajați la jandarmerie.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Cum am văzut protestele din țară

  1. florian

    Adica si futut si cu banii luați. Oamenii astia trimit zilnic peste 8 mil. de euri

    Reply

Spune-ți și tu părerea: