Cum arată unul din filtrele de la purificator după o lună și jumătate în care nu l-am curățat

By | August 10, 2021

De la sfârșitul lui martie avem un purificator Philips AC2729/51. Dacă sunteți interesați de review-ul meu, îl găsiți aici.

Anyway. Purificatorul ăsta are mai multe filtre. Unul dintre ele se numește “pre-filter”. Este din cele care nu sunt consumabile, este primul prin care trece praful și arată ca o pânză subțire de plastic, semi-transparent. Sau ca o plasă de țânțari foarte fină. În poza de mai jos primul este un grilaj de plastic iar filtrul despre care spun este următorul.

filtre purificator Philips AC2729/51 După ce praful trece de filtrul ăsta mai trece prin cel de carbon și prin cel HEPA, până să fie evacuat înapoi în cameră.

Inițial am ținut purificatorul în sufragerie, apoi l-am mutat în dormitorul nostru de aprox 12 mp. Cât timp l-am ținut în sufragerie am curățat pre-filter-ul ăla o dată la 15 zile, așa cum mă avertiza purificatorul. De fiecare dată a fost în mare parte curat, așa că am zis că n-are rost să-mi bat capul atât de des cu curățarea lui. Estimez că nu l-am mai curățat de vreo 45 de zile sau poate chiar 60, că ultima dată parcă doar am resetat eroarea, nu am curățat și filtrul.

Așadar, după 45-60 de zile, într-un dormitor în care aerisim doar o dată pe zi (30 min – 1 h max) și prin care trece Roborock-ul cel puțin o dată pe săptămână, așa arată acel filtru:

La prima vedere patternul acela perfect de praf fin m-a păcălit și am zis: “ah, ce bine, n-are nimic”. Apoi am dat cu degetul și am constatat că de fapt ăla era de fapt praf. Cel mai bine se vede mai jos diferența între două căsuțe de filtru pe care le-am curățat și restul necurățate:

Eu unul m-am speriat de cantitatea asta de praf. După ce am dat praful jos în cadă arăta de parcă ai putea să-ți croșetezi un pulovăr din el. Mi-a fost frică să mă uit și la celelalte filtre, dar o s-o fac curând.

Cumva acum mi s-a întărit convingerea că am făcut o alegere bună cu purificatorul, că primele dăți când am curățat acel filtru după 15 zile și am văzut cât de curat era am zis: “heh, am dat banii degeaba pe purificatorul ăsta, de fapt nu aveam nevoie, la noi în casă este totul zen”.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: