Diferența dintre Messi și Ronaldo (și Barca vs Real)

By | August 9, 2021

Cristiano Ronaldo a plecat în 2018 de la Real Madrid. A fost jucător de bază, a câștigat niște titluri, a stat ceva la Real, din 2009 până în 2018. Mai mult decât la Manchester United – echipa care l-a consacrat.

Mie îmi păsa atunci la fel de mult de fotbal ca și acum, adică aproape deloc. Totuși, nu îmi aduc aminte să fi fost discuții așa mari la plecarea lui. Probabil a fost business as usual pentru Real. “Ah, pleacă Ronaldo? Ok, mai avem staruri”. Eventual au mai fost niște articole prin ziarele de scandal din Spania, care spuneau că a plecat pentru că nu se înțelegea cu paznicul de pe stadion sau că s-a certat cu băiatul care vindea bilete. Eu am aflat doar după ce l-am văzut în tricoul lui Juventus.

Messi a plecat de la Barcelona după 18 ani. Mai mult, dar reacțiile sunt incomparabile. Dramă, plânsete, cutremur, ruptură, s-a oprit planeta în loc. A plâns și Messi, plânge și Barcelona. Până și Hotnews a scris articol despre el. M-am uitat la niște clipuri și nu-mi venea să cred că Messi joacă la Barca de pe vremea când jucau și Ronaldinho, Xavi și Puyol. Sau Patrick Kluivert Și Edgard Davids, dacă își mai aduce cineva aminte de el.

Cam așa văd eu diferența dintre cel mai bun și talentat jucător de fotbal din lume și un miliardar foarte perseverent și ambițios, care joacă și fotbal. Sunt curios ce ar fi zis Ronaldo dacă cei de la Real i-ar fi propus să își diminueze salariul ca să mai joace un sezon.

Și la fel mi se pare și diferența dintre Barcelona și Real. Parcă Barca are un pic mai mult suflet, un pic de talent la descoperit jucători, pe când Real mi-a făcut întotdeauna impresia unei echipe pe sistemul “throw money at the problem”.

Dar după cum spuneam, în ultimul timp mi-a păsat din ce în ce mai puțin de fotbal, așa că nu băgați în seamă părerea mea 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Diferența dintre Messi și Ronaldo (și Barca vs Real)

  1. dani

    Salut,
    Nici eu nu sunt implicat emotional, dar daca tot am citit trebuie sa spun ca nu imi este foarte clar din text pe cine il consideri “cel mai bun si talentat jucator de fotbal din lume” (Messi ?) si pe cine “un miliardar perseverent si ambitios, care joaca si fotbal” (CR ? sau tot Messi ?). In ochii mei, pare ca poate fi interpretat in mai feluri, poate si pentru ca textul porneste dintr-o pozitie detasata dar parca si depreciativ pentru telenovela lui Messi si apoi pare ca apreciezi “sufletul” lui Messi … sau nu ?

    Reply
    1. Revo Post author

      That’s the fun of it, că poate fi interpretat în mai multe feluri 🙂 Dar da, eu la Messi mă refeream când am zis de cel mai bun jucător de fotbal din lume, iar CR este miliardarul. Am un pic mai multă simpatie pentru Messi decât pentru CR.

Spune-ți și tu părerea: