Cum credeți că s-ar fi rezolvat problema asta în România?

By | March 1, 2021

Mă uitam pe HGTV la genul de emisiune în care niște tipe cumpără case vechi sau terenuri și renovează sau construiesc. În episodul pe care îl urmăream, cumpără cu 3000 $ un lot de casă undeva prin Indianapolis. În primul rând: wow! 3000 $ pentru un lot de ceea ce părea 300 – 500 mp între alte două case, deci nu în câmp. Cred că nici în Frecățeii de jos nu mai găsești așa.

Problema este că după ce îl cumpără, vor să se apuce de construit casă și nu pot. Primăria nu le dă aprobare pentru că pe sub terenul lor trece o țeavă de canalizare de la vecinul. Se duc ăștia la primărie, caută timp de 3 ore prin arhive și găsesc un act din 1959 care spune că vecinul are drept legal să aibă țeava pe acolo. Așa că dacă vor să obțină aprobare pentru construcție, trebuie să mute țeava. Cost total: 7200$.

Țeava oricum era spartă, așa că se duc la vecin și îi propun să o mute și să împartă costurile. Vecinul e de acord, că dacă nu ar fi făcut-o ei, ar fi trebuit s-o facă el mai devreme sau mai târziu. Se împart costurile, ăștia dau 3.600 $, vecinul 3.600$, țeava e mutată, casa se construiește, toată lumea e fericită.

Eh, acum imaginați-vă această situație în Frecățeii de sus.

  • “Nea Ioane, ia vino bre un pic! Trebuie să facem o casă pe aici și trece țeava matale prin curte pe la noi. Țeava oricum e spartă și trebuie schimbată, nu vrei s-o înlocuim și să împărțim costul amândoi?”
  • “Nu, nu-mi trebuie.”
  • “Păi da’ oricum, dacă nu o înlocuim noi trebuie să o înlocuiești matale. Costuri, deranj, astea…”
  • “Eh, n-am eu nevoie de astea. O ține cât oi mai trăi eu…”

The End. D-asta lucrurile merg în altă parte mai bine. Cooperare, spirit civic, chestii d-astea.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum credeți că s-ar fi rezolvat problema asta în România?

    1. Revo Post author

      Nu știu despre ce vorbești, nu există așa ceva în România. Comuna Frecățeii de jos se simte jignită de afirmațiile tale.

  1. Alin

    Doi vecini de ai bunicii s-au bătut pentru un copac și a venit poliția. La o țeavă unde ar fi costuri comune, probabil ieșea cu omor.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: