Cum să faci cont pe Threads, noua rețea socială cu care Mark Zuckerberg vrea să concureze cu Twitter

By | July 10, 2023

Zuckerberg a prins bine momentul. Elon Musk dă de gard cu Twitter, nici Reddit nu o duce prea bine, așa că Zuck a făcut pe repede înainte Threads, o aplicație care să le ia locul celor două. Și pare că are succes. Deși oficial este disponibilă în 100 de țări, Threads a ajuns la 80 de milioane de utilizatori în doar 48 de ore, depășind recordul de “fastest growing” setat de ChatGPT.

Cum să-ți faci cont pe Threads?

După cum spuneam, aplicația nu este disponibilă oficial în UE, din cauză că are probleme în a respecta GDPR. Totuși, dacă vreți s-o instalați se poate. Pe iOS trebuie să puneți App Store-ul pe US, iar pe Android, o puteți descărca de pe APKmirror. După ce treceți de toate reclamele enervante, apăsați pe download, acordați permisiune telefonului să instaleze aplicații din surse necunoscute și asta este tot. (Ca măsură de precauție, după ce terminați de instalat, debifați opțiunea de a instala aplicații din surse neverificate).

Threads funcționează în tandem cu Instagram. Preia toate informațiile de acolo (username, bio și link) și în 2 secunde ești gata să postezi. Poți alege să dai follow by default tuturor celor cărora le-ai dat follow pe Instagram sau o poți lua de la zero.

Atenție! Există însă și o consecință neplăcută a acestei integrări. Odată ce creați un cont de Threads, îl veți putea dezactiva dacă vă plictisiți de Threads, dar nu îl veți mai putea șterge decât ștergând contul de Instagram. Per total, să știți că aplicația este foarte intruzivă în ceea ce privește datele personale. Mark vrea să știe tot de la voi, istoric de apeluri, acces la microfon, cameră, galerie cu poze șamd. Și cel mai probabil datele acestea sunt mutate dintr-o parte în alta pe serverele Meta. Deci dacă sunteți genul care este preocupat de privacy, nu o instalați.

De ce să îți faci cont pe Threads?

Vă spun din capul locului, nu există un motiv bun pentru majoritatea persoanelor. Pot să vă spun însă de ce mi-am făcut eu.

Pentru că fiecare rețea socială mi s-a părut mișto atunci când a apărut, până să fie devorată de reclame și să apară acolo tot felul de “experți” care exploatează algoritmul ca să se te agaseze cu părerile lor. Threads este o jucărie nouă. Este la început și încă nu are nici reclame nici experți și nici notificări agresive care să te bată la cap cu postări “recomandate”.

Mai mult decât atât, având în vedere că nu-i chiar la-ndemână pentru oricine să își facă un cont pe Threads, cel puțin o perioadă nu o să ne lovim aici de conspiraționiști, auriști, reptilieni, postaci, boți, dacopați, creștinopați, cocalari și pițipoance. Cu alte cuvinte, mi-am făcut cont pentru că vreau să fiu în continuare în contact cu oamenii din bulă și/sau să descopăr oameni noi din aceeași bulă. Mai discutăm serios, mai facem o glumă.

Cam atât.

Dacă vă faceți cont, dați un follow la @mariusv90.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cum să faci cont pe Threads, noua rețea socială cu care Mark Zuckerberg vrea să concureze cu Twitter

  1. SirNeo

    Nu vreau sa instalez ceva ce incalca legile din EU. Iar Zuck are destule date, nu are nevoie sibde ale mele.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: