NOKIA a lansat un telefon accesibil pe care-l poți repara singur acasă (și vând și piese pentru el)

By | July 7, 2023

Iată o idee care îmi place foarte mult. Nokia a lansat un telefon accesibil, care poate fi reparat foarte ușor acasă. Ba chiar mai mult de atât, tot Nokia vinde în colaborare cu iFixit piese pentru telefon. Puteți cumpăra de acolo display-ul, bateria, capacul din spate sau mufa de încărcare pentru a le schimba acasă.

Telefonul este Nokia G42 5G, care are un preț foarte ok din punctul meu de vedere. Specificațiile pe scurt includ display IPS LCD HD+ de 6,56” cu refresh rate de 90 Hz, chipset Snapdragon 480+ 5G, 6 GB RAM, 128 GB spațiu de stocare + slot de card microSDXC, sistem cu trei camere foto și filmare maxim 1080p. Conform Nokia, bateria de 5000 mAh cu încărcare rapidă ar trebui să îi ofere trei zile de autonomie. Deja începe să semene a Nokia pe care îl știm de pe vremuri, nu? 🙂

Spuneam că poate fi reparat acasă. Dar cu ce costuri? Deocamdată piesele pentru G42 nu au fost puse la vânzare, însă m-am uitat pe site-ul iFixit unde sunt listate piesele pentru modelul G22. Prețurile pentru acesta mi se par chiar de bun simț. Portul de încărcare împreună cu kit-ul de reparație costă 19.95 €, bateria costă 24.95 € iar display-ul 49.95 €. Probabil piesele pentru G42 vor fi un pic mai scumpe.

Și pentru cei ce nu știu, site-ul iFixit pune la dispoziție inclusiv un ghid ușor de reparație. Iată aici ghidul de înlocuire a display-ului pentru G42, care conține 37 de pași detaliați.

V-am mai spus pe aici că Nokia începe încet-încet să revină în lumea smartphone-urilor, iar eu încep chiar să-i îndrăgesc. Au telefoane cu specificații decente, Android stock și acum au și această opțiune pentru a le repara.

În concluzie, Nokia nu doar că vine în întâmpinarea legii date de UE cu privire la bateriile interschimbabile de la smartphone-uri, dar chiar este cu un pas înaintea ei. Sunt curios ce strategie vor adopta ceilalți producători de smartphone-uri. Oare vor face și ei ceva similar? Sau vor pune piesele la niște prețuri atât de ridicate încât să te forțeze indirect să cumperi un telefon nou?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “NOKIA a lansat un telefon accesibil pe care-l poți repara singur acasă (și vând și piese pentru el)

Spune-ți și tu părerea: