Cum funcționează brățările de la concertul Vunk

By | January 21, 2014

Înainte de show-ul #asași al celor de la Vunk, cea care se ocupa de promovarea lor online a menționat că spectatorii acelui concert vor avea parte de o premieră în România. “Ceva nemaivăzut … legat de tehnologie”. Așa că s-a aprins un beculeț și am ținut minte să-i întreb cum a fost pe cei care au praticipat la concert.

Surpriza a constat în brățările de la mâinile spectatorilor, brățări care la un momentdat au început să licăre mai mult sau mai puțin pe ritmul muzicii. Contează că au făcut o atmosferă frumoasă.

Aveți mai jos un video din care să vă dați seama care a fost atmosfera:

[youtube=http://youtu.be/TlHgi1FDC18&modestbranding=1&nologo=1&showinfo=0]

Singura mea întrebare era dacă brățările aveau un ceas intern și știau când să pornească, sau erau acționate de la distanță. Am pus mâna pe una și am desfăcut-o. Arată cam așa în interior:

O baterie de 3V CR2032, un circuit integrat, 5 leduri în interiorul brățării și un emițător radio, pe care-l vedeți în pozele de mai jos, de la un chinez care produce brățări în masă [95$ – 500 de brățări]

Practica nu este nouă, o folosește și Coldplay în concerte. Dar pe mine mă bucură prezența acestui gen de trucuri în repertoriul trupelor românești. Mai ales în cazul celor de la Vank/Vunk, care mi-au plăcut mult de când eram mic. Am văzut concertele multor trupe legendare și de regulă 40% din atmosferă e meritul artificiilor de acest gen. Fiecare are ceva cu care să se diferențieze.

Acum, întrebarea mea pentru inginerii din voi este: cum fac brățara să licăre din nou? Că parcă n-aș cumpăra un emițător doar pentru o brățară.

[foto featured]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Cum funcționează brățările de la concertul Vunk

  1. George

    Cineva-mi spunea ca porneste daca o trantesti bine. Metoda inginereasca ar fi sa emiti pe frecventa pe care e setata ea ca sa se aprinda.. asta in cazul in care nu foloseste o modulatie si niste coduri. Dar nu cred ca e asa sofisticata.

    Reply
    1. revo Post author

      Ești sigur că metoda iginerească nu era prima propunere? P.S: Doh, mi-am dat și eu seama că trebuie să emiți pe frecvența aia. Ideea e: cum îți dai seama pe ce frecvență emite?

  2. Daniel

    1.Ai incercat cu muzica puternica ? Eventual melodia de al Vunk pe care au pornit bratarile ?
    2. Ai putea sa dai un mesajul vanzatorului pe Alibaba, o sa fii uimit ce repede raspunde.

    Sau iti dau eu raspunsul :)) 869,5 MHz

    Reply
    1. revo Post author

      Uite, răspunsul se găsește mai jos, nu sunt activate de sunet. Dacă-mi spui cu ce pot să emit pe 869,6 ești tare 🙂

  3. Cristian Stan

    Linkul tau e de la alt produs :). Cele folosite de noi sunt radio-controlate si programate printr-un soft special. Costul de 95 usd/ 500 buc e pt cele activate de sunet (adica, daca incepi sa vorbesti, ea licare). Emitatorul ca emitatorul, bateria e circ, caci se consuma si se schimba greu :).
    Costul pentru bratarile astea, incluzand shipping etc etc, in functie de cantitate este de aprox 4 usd per buc. Cel putin la furnizorul garantat, care nu ne-a trimis caramizi; sau ceasuri Casio :).
    Multumim mult pentru interes si pentru cuvintele frumoase. Te asteptam pe 6 martie la Hard Rock, unde le vom folosi din nou :).

    Reply
    1. revo Post author

      Salutare,

      În linkul dat de mine chinezul scria și ceva de RF. But you can’t trust chinese 🙂 Să știi că totuși mi s-a părut ceva ciudat pentru că la Webstock am auzit-o pe Cristina menționând suma de 20.000 de lire pentru “soluția inovatoare”. Şi bateriile alea sunt ale naibii de scumpe, deci ceva nu se lega 🙂

      Mersi de precizare 😀

  4. Cristian Stan

    Sunt cateva fabrici, care, da, au produs si pentru Coldplay si care au tot felul de aplicatii pe leduri. Dar concret produsul acela, il avem si noi, e fara radiofrecventa. O sa vezi vara asta in concertele noastre niste aplicatii noi cu adevarat spectaculoase tot pe leduri si pe remote control 🙂
    Si sa stii ca n-am glumit cu invitatia pt 6 martie 🙂

    Reply
    1. revo Post author

      Ați pus deja biletele în vânzare? Poți să-mi lași în comentarii un link către o locație de unde pot cumpăra?

Spune-ți și tu părerea: