Cum funcționează Music Share pe telefoanele Samsung (demo cu Galaxy A72)

By | March 30, 2021

Unul dintre punctele foarte la Seria Galaxy A este sunetul. Nu știu dacă ați observat, dar majoritatea conținutului nou se bazează foarte mult pe sunet. De la podcast-uri, la tik tok-uri și până la tânărul Clubhouse. Așa că Samsung nu avea cum să neglijeze sunetul pe niște telefoane gândite special pentru a produce conținut pentru noile rețele sociale.

Și pentru că am un Galaxy A72 la mine, am zis să vă spun câteva lucruri pe care nu le știați despre sunetul device-urilor din seria Galaxy A.

1) Dolby Atmos, difuzoare stereo și sunet îmbunătățit

Toate telefoanele din serie au două difuzoare. Unul în partea de sus, în zona camerei, și unul în partea de jos, lângă microfon. Acest lucru înseamnă că telefonul va emite sunet stereo și că volumul a fost îmbunătățit cu peste 40% față de modelele precedente. Într-o lume ideală aș fi spus că sunetul acestor difuzoare te-ar ajuta să îi arăți un video amuzant unui prieten într-un bar aglomerat sau un tik tok colegului de bancă, în timp ce restul colegilor fac gălăgie în pauză. Având în vedere situația dată, o să spun că poți să lași telefonul cu aplicația de Zoom pornit în sufragerie și poți să te duci până la bucătărie să-ți torni o Cola 🙂

Iar acum telefoanele din seria Galaxy A 2021 vin și cu Dolby Atmos, pentru 3D surround. Tot ce îți mai trebuie este varianta de top a abonamentul de la Netflix 🙂

2) Music Share

Funcția asta mi se pare foarte mișto dar prea puțin cunoscută. Dacă vrei s-o vezi în acțiune, dă un play aici:

Funcționează în două moduri. Prima variantă este să folosești două telefoane pentru a controla aceeași boxă Bluetooth, fără să fii nevoit să mai faci paring și unpairing. În video de mai sus eu am folosit Galaxy S21 și Galaxy A72. Când ai vrea să faci asta? De exemplu atunci când în mergi într-un roadtrip cu prietenii. Pot pune două persoane muzică alternativ. Sau atunci când stai la un grătar și vor mai multe persoane să pună muzică.

A doua variantă, și care mie mi se pare și mai interesantă, este varianta în care poți conecta un singur telefon la două perechi de căști. Mi se pare că e varianta 2021 a ceea ce făceam noi în liceu și în facultate atunci când ascultam muzică în două persoane, fiecare cu câte o cască. La fel și aici, doar că ai putea face asta cu două căști true wireless. Sau ai putea să te uiți cu soția/soțul în avion la un film pe telefon. Sunt multe scenarii. Doar un mic detaliu însă. Momentan nu merge decât cu căștile Galaxy Buds Pro, așa că îți trebuie două astfel de perechi ca să poți folosi Music Share. Să sperăm că pe viitor Samsung o va implementa pe toate căștile lor wireless.

3) Jack audio pentru senzații old school 🙂

In case everything else fails … toate modele Galaxy A 2021 au și USB Type C și jack audio. Așadar, telefoanele au două output-uri audio. USB Type C și jack de 3.5 mm. Și pentru că sunt un maniac căruia îi place să testeze tot, chiar am băgat două căști în același timp în Galaxy A72. Iată dovada:

Ce s-a întâmplat? Telefonul mi-a recunoscut ambele perechi de căști, însă mă pune să aleg către care dintre ele să trimită sunetul. Deci nu le pot folosi pe ambele în același timp. Oricum, deși am deja căști wireless și pe USB Type C, nu strică jack-ul acela. Încă mai am câteva perechi de căști pe jack pe care îmi face plăcere să le folosesc ocazional.

În concluzie, dacă aveți urechile fine și vreți un telefon accesibil care să stea bine pe partea audio, puteți alege orice din seria A. Aveți tot ce vă trebuie. De la jack-ul secolului 20 la Music Share-ul secolului 21 🙂

Articol realizat în colaborare cu Samsung România.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: