Cum înțeleg doctorii de familie pastila cu iod

By | August 22, 2022

Domnu’ Rafila a zis să mergem “cât mai repede” să cerem rețetă pentru pastilele cu iod.

Acum eu nu-s genul panicos. Nu cred că există un risc imediat. Cred însă că există cel puțin posibilitatea să se întâmple ceva nasol când lași niște troglodiți să se joace cu arme și explozibil pe lângă o centrală nucleară. Nu de alta, dar inteligenții ăștia de ruși mai au un dezastru nuclear în palmares, și acolo nici măcar nu erau sub presiune. S-au împiedicat singuri cu uraniul pe scări.

În fine. Rafila a făcut și el o mică afacere cu producția de iod, se mai îmbogățesc niște pesediști, aia e. Am zis să ne ducem la medicii de familie să luăm rețeta pentru pastile. Mai ales din cauză că acum populația e cu sufletul la gură, și la primul strănut de-al rușilor se vor epuiza toate stocurile de iod din țară. Deci să le luăm din timp, să fie.

Apropo, v-am mai spus de ce nu este ok să luați orice iod găsiți în farmacii și de ce nu este bine să luați preventiv.

Revenind. Alice a rezolvat repede cu medicul ei de familie. Eu însă încă sunt pe răboj la medicul de familie din Militari, că nu m-am învrednicit să mă mut. Așa că am rugat-o pe mama să treacă ea pe la policlinică să îmi ia rețeta. Mai ales că ea se cunoaște mai bine cu asistenta șamd.

Și asistenta nu a vrut să-i dea rețeta.

De ce?

Pentru că, citez: “A zis doamna doctor că nu le dă decât când va fi nevoie.

I’m sorry, WHAT?!

Când va fi nevoie!? Când se anunță la televizor că ar trebui să le fi luat deja!? Ce fac atunci? Să mă duc la ușă la policlinică și aștept să se deschidă, ca să îmi dea doctorul rețetă?

Eu cred sincer că doctorița care a spus prostia asta habar n-are cum funcționează pastila de iod.

Deci ăsta este nivelul. Medic de familie. București. Anul 2022.

Da, o să caut alt medic de familie și o să mă mut.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum înțeleg doctorii de familie pastila cu iod

  1. Ovidiu

    Dacă ai aproape 40 de ani oricum pastila nu te protejează mai mult decât o face deja propria tiroidă în cazul unui accident nuclear petrecut la mare distanță. Asta dacă nu e un risc radiologic uriaș moment în care trebuie și persoanele peste 40 să ia.

    Iar dacă ai fi foarte aproape de locul accidentului nuclear pastila de iod e ultima ta problemă, deoarece sunt multe alte pericole de care trebuie să scapi cum ar fi distrugerile cauzate de suflul exploziei, arsurile puternice ale corpului, panica generala a populației și autorităților locale, etc. În locul tău aș sta chill și nici nu m-aș mai gândi la pastila de iod.

    PS: Mai sunt tipuri de medicamente în farmacii care protejează împotriva absorbției iodului în glanda tiroidă și fac același lucru precum pastila de iod. Food for thought. 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      Știu că par tânăr ca de 40, dar sunt mai aproape de 30 decât de 40 😛
      Mai sunt niște suplimente prin farmacii, dar au o concentrație foarte mică de iod ca să facă ceva. Între timp am reușit să le iau. S-a răzgândit asistenta/doctorița și ne-a sunat să spună că ni le dă până la urmă…

  2. Ovidiu

    S-a răzgândit căci s-a gândit că aveți toată viața înainte. Ce mărinimos din partea ei 😀

    Reply

Spune-ți și tu părerea: