Cum să dai zăpada de pe mașină foarte repede

By | January 17, 2016

Pare ciudat, dar mie întotdeauna mi-a plăcut să dau zăpada de afară și de pe mașină. Dădeam zăpada de pe mașina familie încă dinainte să am carnet și inclusiv în iernile în care știam că nu o să mișc mașinile din parcare. Mă relaxează, mă ajută să mă gândesc și mă menține în formă.

Așa că în timp mi-am format tehnică de Jedi și pot deszăpezi mașina foarte repede, folosind această unealtă magică. Eu îl am exact pe cel din link și cred că mai rezistă 2-3 ierni.

Avantajul când folosești un făraș este că poți lua o cantitate mai mare de zăpadă. Şi o poți arunca mai departe de mașină, de exemplu într-o grădină. E ca și cum ai avea lopată pentru mașină. Iar acea lamelă de cauciuc protejează vopseaua mașinii. Plus că atrage și fetele. Într-o iarnă m-a întrebat o vecină de unde am găsit o racletă așa de mare…

Al doilea instrument preferat este acest curățitor. Este util mai ales pentru persoanele mai scunde sau pentru cei cu SUV-uri. Mai adăugați și această perie pentru zonele mai sensibile (ștergătoare, antenă radio) și gata, ați învins zăpada. De lopată nu mai zic, că e de la sine înțeles.

Şi vă rog eu, dați toată zăpada de pe mașină înainte să plecați. Cea de pe capotă vă va veni pe parbriz dacă nu o dați jos, iar cea de pe plafon și cea de pe portbagaj va încurca șoferii din spate. Nu sunteți mai interesanți dacă deszăpeziți doar un petec de 30cm cât să vedeți prin parbriz, sunteți doar nesimțiți.

Am mai spus-o și anul trecut, chiar și în România, dacă ești șofer și nu-ți place zăpada, you’re not doing it right!:)

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum să dai zăpada de pe mașină foarte repede

  1. Mihai

    Am dat azi vreo patru ore fara pauză zăpada. Mi s-a părut distractiv și am reușit să îmi dezgrop mașina. Acum regret :))

    Reply

Spune-ți și tu părerea: