Da, mă simt în siguranță

By | July 18, 2014

Coboram ieri pe o stradă din Praga pe care erau mai multe ambasade. Într-o cladire istorică, ambasada Germaniei foarte îngrijită. Peste drum, cea a Italiei un pic mai dărăpănată.
Mai jos pe stradă, dar într-o construcție atât de înaltă încât să rivalizeze cu castelul din Praga, ambasada SUA. Sigura dintre ele care avea și doi “security officers” la intrare. Decent. Chiar ne miram. Nu tu gard înalt de 4 metri, nu tu stâlpi de beton în asteptarea mașinilor.
Mai jos pe stradă erau doi polițiști cehi, unul dintre ei cu o oglindă în vârful unui băț. Nu puteam să pricep la ce le folosește oglinda așa că am mai rămas prin preajmă. Chiar așa de morți după selfie-uri să fie?
Ce credeați? Fiecare mașină care urca pe stradă era oprită, șoferul dat jos, percheziționat. Deschis capota, verificat cu oglinda inclusiv sub mașină, să nu fie vreo bombă.
La capătul celălalt al planetei, niște cowboy cu o rachetă omoară 300 de oameni pe principiul “shoot now, ask questions later”. Nici nu știau ce tip de avion este înainte să-l doboare. Apoi Niky Dude ăla de a tras cu BUK-ul concluzionează repede: “Erau spioni, dă-i dracu’. Asta e, așa e la război”.
Putin declară că e vina ucrainenilor, că doar e pe teritoriul lor. Exact. Ăia monitorizau avionul de când intrase în țară și brusc, când acesta a ajuns la granița cu Rusia, s-au gândit să tragă în el. Aroganța maximă? Tot Putin spune că “acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă n-ar fi razboi”. Da, huo Ucraina! Retrageți-vă trupele din Rusia. Lucrul cel mai trist? Experții europeni îl roagă frumos pe Putin să-i lase să asculte și ei caseta neagră.

Între timp, israelienii se bombardează de 100 de ani cu Hamas pentru un loc de parcare. Da, mă simt foarte in siguranță. Toate națiile sunt mature acum, nu mai e ca în Evul Mediu.
[youtube= http://youtu.be/lB13CQ0WfMM]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: