Dacă încă nu folosiți Vivino, ar trebui s-o instalați

By | December 3, 2016

Dacă vă place să mai beți un vin din când în când, și vreți să știți mai multe despre vin sau cu ce să-l beți, Vivino [Android, iOS] este o aplicația excelentă pentru așa ceva. Am descoperit-o prin martie anul acesta și de atunci a devenit un reflex să scanez eticheta vinului înainte să-l cumpăr sau atunci când îl beau.

Mie îmi place că îmi ține un istoric și îmi arată cam care este ponderea vinurilor pe care le consum. Pe lângă asta, îmi arată informații detaliate despre un anumit vin, cum ar fi: rating, preț mediu, strugurii din care este făcut, tipul de mâncare cu care se potrivește sau un magazin online (din România), de unde îl poți cumpăra.

Aplicația devine însă și mai bună atunci când ești în căutarea unui vin. Puteți descoperi vinuri în funcție de zonă, de gust, în funcție de preț sau puteți vedea direct o listă cu recomandările enologilor. Există chiar și posibilitatea de a scana un meniu întreg, însă nu am testat-o încă. Oricum, dacă vedeți un om care face frenetic poze în crama vreunui supermarket, să nu-l judecați, înseamnă că are Vivino instalat.

Așadar, dacă vreți să știți mai multe despre vinuri, instalați această aplicație. Şi aruncați un ochi și la profu de vin. Eu acum aștept să se inventeze ceva similar și pentru bere.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Dacă încă nu folosiți Vivino, ar trebui s-o instalați

  1. Malin

    Cam naspa aplicatia asta ca nu merge cu toate vinurile. Etichetele de Babanul nu le recunoaste si nici alea de la bunicu’ din pivnita 😀

    Reply
    1. Revo Post author

      Pe cele de la bunici nici nu trebuie, știu eu că-s bune. Iar pe Babanul nu am încercat. După nume pare un vin sofisticat, oricum nu cred că mi-aș permite o sticlă :))

Spune-ți și tu părerea: